Inedit: Concurs de like-uri pentru a participa la europarlamentare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Metodă surprinzătoare a unui partid din România pentru desemnarea candidatului care va participa la alegerile pentru Parlamentul European: în funcție de numărul de like-uri primite pe Facebook.  

Formațiunea politică, decisă să-și desemneze astfel candidatul la alegerile europarlamentare, este Mişcarea Agricultorilor din România, condusă de fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.

"Mișcarea Agricultorilor din România (MAR) oferă oportunitatea celor interesați de a fi prezenți pe lista MAR în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European. MAR oferă o poziție în cadrul primelor cinci nume de pe lista candidaților pentru PE persoanei care va fi declarată câștigătoare în urma unui concurs la nivel național", se precizează pe site-ul pe.agricultorii.ro.

Potrivit informării, cel care vrea să se înscrie încompetiție trebuie să fie cetățean român, să fi împlinit 23 de ani, cel târziu în ziua alegerilor, să aibă un cazier juridic imaculat și să nu fi colaborat cu Securitatea.

În plus, este nevoie și de o listă cu 50 de persoane care susțin MAR la europarlamentare, precum și o fotografie personală, necesară pentru prezentarea candidatului.

Doar facultativ, se solicită și un program electoral.

Ulterior, se specifică și modalitatea de desemnare a câștigătorului: fiecare candidat va avea fanpage. Persoana înscrisă în concurs care va avea cel mare punctaj, obținut din cumularea numărului de like-uri primite pe Facebook cu numărul SMS-urilor care trebuie să conțină numele celui susținut, va fi desemnat candidat la europarlamentare din partea MAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel