Industria jocurilor de noroc. Daniel Dăianu: Pledez pentru descurajarea activităților, fie ele legale, care sunt nocive pentru copii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a fost invitat la emisiunea „D` Economic News” de la DC News TV, unde și-a exprimat opinia despre recenta legislație care reglementează jocurile de noroc pe o distanţă de 300 de metri pietonali faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ, locurile de joacă pentru copii.

„Dacă vrei să sprijini o industrie, nu o sprijini prin impozitarea pe venit personal, ci prin impozitarea activității, așa cum trebuie să descurajezi unele activități printr-un impozit mai mare, adică jocurile de noroc. Bineînțeles că trebuie să le descurajezi, consumul de alcool, la fel, etc. Fără îndoială că unele persoane care reprezintă aceste grupuri îți vor sări în cap, dar trebuie să te gândești și la bunurile publice.

Este foarte bine că s-a adoptat această legislație, de a nu mai avea jocuri de noroc pe o distanţă de 300 de metri pietonali faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ, locurile de joacă pentru copii. Toate emisiunile sunt întrerupte de reclame privind jocuri de noroc“, a spus Daniel Dăianu, moment în care Alex Vlădescu a intervenit și a spus că „e o industrie care funcționează foarte bine în țara noastră“.

„Așa și în Statele Unite ale Americii, traficul de cocaină e o industrie profitabilă pentru traficanți. E drept că nu e activitate legală, dar eu pledez pentru descurajarea activităților, fie ele legale, care sunt nocive pentru societate, mai ales pentru copii, iar în ceea ce privește favorizarea unor domenii, trebuie să favorizezi activitatea domeniului, nu prin impozitarea personală“, a replicat Daniel Dăianu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  În România, cine câștigă puțin plătește mai mult decât cel care câștigă mult. Daniel Dăianu, CF, despre excepțiile pentru IT-iști: Asta sună a șantaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel