Data publicării:

Indonezia le cere celor de la Apple și Google să blocheze aplicația Temu pentru a proteja micii comercianți

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
foto: Unsplash
foto: Unsplash

Indonezia nu mai vrea Temu în magazinele de aplicații.

Indonezia a cerut celor de la Google și Apple să blocheze firma chineză de comerț electronic Temu în magazinele de aplicații din țară, astfel încât să nu poată fi descărcate, a spus un ministru a spus vineri, potrivit Reuters. Mișcarea, care are menirea să protejeze preventiv întreprinderile mici și mijlocii ale țării împotriva produselor ieftine oferite de PDD Holdings (PDD.O), deschide o nouă filă Temu, a declarat ministrul Comunicațiilor Budi Arie Setiadi pentru sursa citată.

Semne de întrebare

Creșterea rapidă a Temu a declanșat o analiză atentă a modelului său de afaceri low-cost de trimitere de colete către clienți din China de către mai multe țări.
Modelul de afaceri practicat de Temu, care conectează consumatorii direct cu fabricile din China pentru a reduce semnificativ prețurile, este „concurență nesănătoasă”, a spus Budi. "Nu suntem aici pentru a proteja comerțul electronic, dar protejăm întreprinderile mici și mijlocii. Sunt milioane pe care trebuie să le protejăm", a spus ministrul.

De asemenea, Jakarta va bloca orice investiție a companiei Temu în comerțul electronic local dacă va face o astfel de mișcare, a spus Budi, adăugând că nu a auzit de niciun astfel de plan. Budi a mai anunțat că guvernul intenționează să solicite restricții similare pentru serviciul de cumpărături chinez Shein.

Temu, Apple și Google nu au venit cu reacții oficiale

Shein a informat că nu au operațiuni în Indonezia, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei. Indonezia a forțat anul trecut platforma de socializare TikTok din China ByteDance să-și închidă serviciul de comerț electronic în țară pentru a proteja datele comercianților locali și ale utilizatorilor. Luni mai târziu, TikTok a fost de acord să cumpere o acțiune majoritară în conglomeratul tehnologic indonezian GoTo's.

Comerțul electronic de origine indoneziană Bukalapak.com deschide o nouă filă de rapoarte refuzate despre un plan de achiziție de către Temu. Industria comerțului electronic din Indonezia urmează să se extindă la aproximativ 160 de miliarde de dolari până în 2030, de la 62 de miliarde de dolari în 2023, potrivit unui raport al Google, investitorul de stat din Singapore Temasek Holdings și compania de consultanță Bain & Co.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel