Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI său. Rescrie istoria
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI
Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI
Bianca Andreescu a explicat, într-un interviu pentru site-ul WTA, rețeta succesului ei la Indian Wells, acolo unde a devenit o stea a tenisului mondial.

Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI -Pe măsură ce parcursul său la Indian Wells continuă fulminant, Bianca Andreescu jucând în semifinalele turneului, ea dezvăluit cum își cultivă partea mentală a jocului său debordant din zilele acestea.

A fost o perioadă excelentă, de două săptămâni, pentru adolescenta canadiană de origine română Bianca Andreescu, a cărei evoluție ascendentă continuă să rescrie cărțile de istorie la BNP Paribas Open, remarcă specialiștii în tenis.

Andreescu, care a terminat anul trecut pe locul 178, urmează să-și facă debutul în Top 40 WTA, după ce a ajuns în semifinalele de la Indian Wells. Este unul dintre cele mai bune parcursuri realizate de către deținătoarea unui wildcard din istoria turneelor, jucătoarea de 18 ani urmând, practic, același traseu ca Serena Williams (2015) și Kim Clijsters (2006), singurele două care au atins semifinalele, plecând cu un wildcard.

Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI Și-a vizualizat succesul

Să fie ea singura persoană care și-a anticipat ascensiunea? se întreabă comentatorii sportivi de pe mapamond. Andreescu însăși și-a imaginat succesul de până acum la Indian Wells. 

Vorbind cu presă la BNP Paribas Open, după zdrobitorul 6-0, 6-1 la fostului no. 1 Garbine Muguruza, Bianca Andreescu și-a deschis sufletul pentru a dezvălui cum folosește yoga și meditația pentru a-și îmbunătăți latura mintală al jocului său extrem de puternic, ”ucigător”, cum l-au numit americanii.

"Mama m-a trimis la meditație când eram încă foarte tânără", a explicat Andreescu. "A fost, probabil, în jurul vârstei de 12 ani. Începând de atunci am exersat meditația și fac yoga destul de mult.

"Pregătirea mea nu înceamnă doar latura fizică. Lucrez, de asemenea, pe mental, pentru că și asta este foarte, foarte important. Cu siguranță acest lucru s-a confirmat în timpul meciurilor mele și care m-a ținut tot timpul în prezent de cele mai multe ori. Nu-mi place să mă concentrez asupra a ceea ce deja s-a întâmplat sau la viitor", a declarat Bianca.

Citește și: Bianca Andreescu, lăudată de Simona Halep. Fenomenul "canadian" uimește

Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI Meditația, ca o practică zilnică

Forma preferată de meditație a lui Andreescu se numește vizualizare creativă, care este un tip de exercițiu de mindfulness care implică crearea unei imagini a obiectivelor care dorește să i se întâmple. Dar nu este totul despre vizualizarea succesului ei pe terenul de tenis, a mai explicat Andreescu presei. Tânăra de 18 ani folosește meditația ca o practică zilnică pentru a-și îmbunătăți concentrarea și pentru a evita să-și aglomereze mintea.

"Mă trezesc în fiecare dimineață și primul lucru pe care-l fac este să meditez", a explicat ea. "Cred că mă ajută într-adevăr să încep bine fiecare zi. Nu mă reped la telefon sau la alt device, nu vreau să ajung să fiu copleșită”, a mai spus ea.

"Îmi ia 15 minute în fiecare dimineață doar pentru a acorda corpul cu mintea mea. Îmi imaginez că am o zi bună... chestii de genul ăsta. Cred că o mulțime de oameni lucrează la îmbunătățirea laturii fizice a lucrurilor, dar cred că partea mentală este cea mai importantă, pentru că controlează întregul trup, nu-i așa?", a adăugat ea.

 

Indian Wells, Bianca Andreescu - SECRETUL SUCCESULUI Câteva ritualuri unice

Disciplina ei mentală o ajută, evident, și pe terenul de tenis, unde a câștigat 31 din ultimele 34 de meciuri, înregistrând victorii la nr. 2 mondial Caroline Wozniacki, la Auckland, și pe nr. 18 Wang Qiang și pe Muguruza, nr. 20, la Indian Wells.

Andreescu are câteva ritualuri unice: poartă o spirală de păr în jurul cotului - în loc de încheietura mâinii - și, uneori, miroase un borcan de ... numai ea știe ce... în timpul schimbărilor, fără a dezvălui secretul acelei arome. "Nu-mi voi dezvălui niciodată secretul", a glumit Andreescu în fața jurnaliștilor. 

Dar ea a dezvăluit totuși că atunci când merge pe teren îi place să repete cuvinte sau fraze care o mențin motivată între două ghemuri. ”Este ca și cum aș ține niște cuvinte-cheie în capul meu” a spus Bianca. "Repet cuvinte cheie foarte scurte în minte înainte de a servi, înainte de a mă întoarce. Încerc doar să mă impulsionez singură.”

Andreescu va face tot ce este mai bun pentru a vizualiza o altă mare victoriela BNP Paribas Open Indian Wells vineri, unde se pariază că va deveni primul wildcard care ajunge în finală. În drumul său va fi nr. 6 mondial Elina Svitolina.

Citește și: Simona Halep, nominalizare: Un trofeu poate ajunge în vitrina sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel