Independență Kosovo. Serbia, reacție privind frontiera: Nu vor fi pași
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
kosovo
kosovo
Declaraţia de independenţă a Kosovo a fost unilaterală, dar Kosovo nu poate lua o decizie în privinţa demarcării frontierei în acelaşi mod, deoarece aşa ceva este imposibil, a declarat viceprim-ministrul şi ministru sârb de externe Ivica Dacic, citat luni de Tanjug.

"Nu vor fi paşi în această direcţie până când nu se va ajunge la un acord", a insistat Dacic într-o conferinţă de presă la Belgrad, comentând informaţiile că Pristina pregăteşte demarcarea frontierei cu Serbia.

Dacic a reiterat că nu există nicio îndoială cu privire la dorinţa Belgradului de a face compromisuri şi că revine celeilalte părţi să spună dacă şi ea doreşte un compromis.

"Dialogul va continua în septembrie, după cum a spus preşedintele Aleksandar Vucic. Nu ştiu dacă vor exista şi alte întâlniri în afara acestui dialog la diverse forumuri internaţionale. În prezent, nu există nicio propunere care să fi fost convenită - discuţiile despre aceasta sunt încă în desfăşurare", a notat el.

Întrevedere cu Macron și Trump

Întâlnirile de la Paris ale preşedintelui sârb Aleksandar Vucic cu omologii săi francez şi american, Emmanuel Macron şi Donald Trump, în noiembrie ar putea fi un pas înainte în găsirea unui compromis asupra Kosovo, scrie luni cotidianul belgrădean de seară Vecernje Novosti, citat de Tanjug.

Cei trei preşedinţi vor participa la o paradă militară pe 11 noiembrie marcând centenarul victoriei în Primul Război Mondial.

Aceasta va fi o ocazie pentru Vucic de a face schimb de opinii cu privire la Kosovo cu unii dintre liderii mondiali şi de a încerca să îşi asigure sprijinul pentru o soluţie de compromis asupra Kosovo, potrivit ziarului citat.

Întâlnirile de la Paris ar putea fi punctul culminant al ofensivei diplomatice a lui Vucic cu privire la Kosovo, deoarece ele vor avea loc doar la câteva zile după discuţiile în legătură cu problema Kosovo-Metohija cu preşedintele rus Vladimir Putin, care va veni la Belgrad pentru o paradă militară de comemorare a sfârşitului Marelui Război, adaugă Vecernje Novosti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel