Îndepărtează petele încăpățânate de pe prosoapele de bucătărie cu doar două ingrediente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează petele încăpățânate de pe prosoapele de bucătărie cu doar două ingrediente. Sursa foto: freepik.com
Îndepărtează petele încăpățânate de pe prosoapele de bucătărie cu doar două ingrediente. Sursa foto: freepik.com
Toate gospodinele au zeci de prosoape de bucătărie, care sunt folosite mereu și se murdăresc repede. 

Evident că prosoapele de bucătărie sunt pline de bacterii și murdărie, motiv pentru care sunt adesea spălate la temperaturi ridicate. Dar astăzi îți dezvăluim o metodă foarte rapidă pentru a le curăța cu ajutorul a două ingrediente.

Dacă ai prosoape de bucătărie, cu pete încăpățânate, încearcă metoda descrisă mai jos. Vei reuși să îndepărtezi petele galbene și să le curăți perfect.

Pernele vor fi parfumate instantaneu cu acest remediu simplu

Pune prosoapele murdare într-un lighean. Adaugă 2 linguri de sare și 2-3 linguri de înălbitor. Deasupra se toarnă apă clocotită, astfel încât apa să acopere complet prosoapele. 

Apa trebuie să se răcească. La final, prosoapele se pun în mașina de spălat. La finalul ciclului de spălare și clătire, prosoapele de bucătărie vor arăta ca noi!

Ține mereu hârtie igienică în dulap: soluția eficientă pentru o problemă neplăcută

De asemenea, poți pune prosoapele la înmuiat în apă și bicarbonat de sodiu. Acesta este un remediu bun atât pentru prosoapele albe, cât și pentru cele colorate. Prosoapele foarte murdare trebuie înmuiate în apă clocotită cu înălbitor și detergent de rufe. După aproximativ o oră, pune-le în mașina de spălat.

Pune orez într-o sticlă de vin: trucul genial care îți face viața mai ușoară

Gospodinele cu experiență recomandă să speli prosoapele separat de alte articole. Evită detergenții cu agenți chimici prea agresivi, deoarece ar putea deteriora textura țesăturilor. De asemenea, se recomandă utilizarea unui detergent antibacterian.  

În plus,adaugă o doză de bicarbonat în mașina de spălat, apoi setează o temperatură standard de spălare de 60° C. Prosoapele vor fi perfect degresate și curate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel