Îndepărtează petele de ulei de pe haine cu două remedii naturale: piesele vestimentare murdare vor fi ca noi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îndepărtează petele de ulei de pe haine cu două remedii naturale - piesele vestimentare murdare vor fi ca noi. Sursa - Pexels
Îndepărtează petele de ulei de pe haine cu două remedii naturale - piesele vestimentare murdare vor fi ca noi. Sursa - Pexels
Când luăm masa în grabă, ne pătăm hainele, iar cele mai frecvente pete sunt cele de ulei. Din fericire, există mai multe moduri de a scăpa de ele. 

Primul remediu pe care îl puteți folosi este pudra de talc pentru copii. În primul rând, ștergeți pata încă proaspătă cu o un prosop de hârtie absorbantă. Pune unul  prosop și sub țesătură, pentru ca uleiul să nu păteze și cealaltă parte.

Apoi, turnați pudra de talc peste pată și lăsați-o să stea aproximativ o oră. După ce timpul a expirat, scutură haina și pune-o în mașina de spălat.

Cât de des trebuie să schimbăm prosoapele în timpul verii, pentru a scăpa de microbi și bacterii?

Ca alternativă, puteți folosi sare, un ingredient pe care aproape toată lumea îl are în cămară. Trebuie să o presărați pe pată și să o lăsați să acționeze câteva ore. După aceea, îndepărtați-o.  Puneți o picătură de săpun de vase pe ceea ce a rămas din pată și frecați-o cu ajutorul unei periuțe de dinți. La final, spălați haina în mașina de spălat.

Un alt remediu vă permite să îndepărtați pata fără să spălați haina murdară. Pentru asta, trebuie să folosiși un fier de călcat și o bucată de hârtie. Puneți  hârtie peste pata de ulei și treceți fierul de călcat fierbinte peste ea.  Repetați această operațiune de mai multe ori până când pata de ulei se transferă de pe material pe hârtie. Haina murdară va fi ca nouă.

 

Trucul imbatabil ca hainele să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat: aveți nevoie de un ingredient din bucătărie

 

Este o dezamăgire pentru noi să vedem hainele preferate care, spălare după spălare, își pierd treptat culoarea.

Spre exemplu, rochia de un roșu aprins, care ne-a cucerit, după mai multe spălări, a devenit portocalie. Și, asta nu e tot. Culoare de la unele haine se transferă pe altele în momentul spălării.

Puțini știu că există un truc imbatabil care ajută țesăturile să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat. Tot ce avem nevoie este un ingredient pe care îl avem în bucătărie. Și nu este oțetul obișnuit, așa cum am putea crede.

Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe

De obicei, folosim acest ingredient pentru a da o aromă bucatelor, în special fripturilor. Ei bine, ingredientul secret pe care îl avem în cămară, de pus în mașina de spălat, este frunza de dafin.

Pentru ca țesăturile să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat, trucul imbatabil este să folosim acest ingredient secret de neconceput pe care îl avem în cămară.

Incredibil, dar adevărat. Frunzele de dafin, combinate cu bicarbonat de sodiu și apă fierbinte, au puterea de a ne proteja hainele de procesul de decolorare.  Desigur, nu trebuie să punem frunze de dafin direct în mașina de spălat.

Chiuveta s-a înfundat? Nu chema instalatorul, dar aplică acest truc inteligent, sugerat de bunica

Într-o oală, va trebui să punem o zece frunze de dafin și 4 linguri pline de bicarbonat de sodiu. Punem puțină apă să umple oala și lăsăm să fiarbă. După ce a  dat în clocot, apa se lasă să fiarbă încă 15 minute, pentru ca frunza de dafin să-și poată elibera uleiurile. În acest moment, oprim aragazul și lăsăm apa să devină călduță.

Tacâmurile tale vor fi curate și strălucitoare: iată cea mai rapidă și cea mai ușoară metodă

Turnăm totul într-un lighean și scufundăm articolele care riscă cel mai mult să se decoloreze timp de cel puțin o zi. Să le clătim și abia acum le putem spăla în mașina de spălat. În sfârșit, nu ar trebui să mai avem probleme cu rufele decolorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel