Îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute, fără oțet și fără efort
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice  - metoda testată de gospodine. Sursa - pixabay.com
Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice - metoda testată de gospodine. Sursa - pixabay.com
În toate locuințele, mai devreme sau mai târziu, vă puteți confrunta cu urme de calcar și pete de mucegai.

Baia și bucătăria sunt încăperi predispuse la apariția acestei probleme inestetice și enervante. În realitate, toate suprafețele care vin în contact cu apa sunt expuse la formarea de calcar. Dușul, toaleta, dar robinetele și unele electrocasnice (mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase special), in timp, pot acumula calcar.

Pulverizați acest produs pe mobilă și țesături și casa va mirosi plăcut. O idee genială și rapidă

Așadar, cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute? Calcarul este o rocă sedimentară prezentă în apă, datorită  sărurilor de calciu și magneziu. Prin urmare, cu cât apa este mai dură, cu atât e mai bogată în aceste săruri.

Prin urmare, apa va lăsa pete pe toate suprafețele cu care intră în contact. Odată cu trecerea timpului, aceste pete vor estompa strălucirea suprafețele. Și o pată mică ar putea deveni, în scurt timp, o adevărată  problemă încăpățânată. În unele cazuri, calcarul creează defecțiuni la robinete, instalații sanitare și electrocasnice.

Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice suprafață: metoda testată de gospodine

Pentru a îndepărta calcarul încăpățânat nu aveți nevoie de detergentul obișnuit. Pentru a scăpa de calcar este nevoie de produse potrivite. Cei care doresc să economisească, se pot baza oricând pe remedii naturale. Printre cele mai populare trucuri ale bunicii, în lupta cu calcarul, regăsim oțetul.  Un produs cu numeroase calități de degresare și curățare, care însă nu pare a fi cel mai eficient.

Așadar, iată cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete fără oțet?

Bicarbonatul de sodiu pare să fie mai util decât oțetul în lupta împotriva calcarului. Pentru asta creați o soluție din: 2 pahare de apă fierbinte și jumătate de pahar de bicarbonat. Se amestecă și se freacă cu o periuță de dinți pe suprafețele pătate.

Nu trebuie subestimat nici sucul de lămâie. Acesta din urmă, adăugat la bicarbonat, întărește și amplifică acțiunea de degresare, fără a deteriora suprafețele. Aveți grijă să evitați utilizarea lămâii pe materialele din oțel.

Interiorul ceainicului va străluci: în cinci minute și fără substanțe chimice va fi ca nou

În cele din urmă, acidul citric este un detartrant grozav. Este indicat să se dizolve aproximativ 150 grame de produs într-un litru de apă. Turnați amestecul într-un recipient și apoi pulverizați pe zonele de curățat. Lăsați să acționeze, apoi frecați petele de calcar cu o periuță de dinți sau un burete.

Cum să preveniți apariția ore calcar pe gresie, robinete și corpuri de baie?

Secretul pentru  evitarea acumulării de calcar este să nu dai apei șansa de a stagna pe suprafețe. De exemplu, imediat după duș, trebuie să clătiți atât gresia, cât și robinetele și apoi să le uscați și cu o cârpă.

Alternativ, puteți folosi un dedurizator de apă. Un instrument capabil să facă apa „mai puțin dură” și, prin urmare, să elimine cât mai mult calcar.

 

 

BONUS. Curăță caloriferul de praf: rapid și fără aspirator dacă știi acest truc

 

Caloriferele nu lipsesc din casele noastre, fiind surse excelente de căldură toată iarna. Uneori designul caloriferului face ca procedura  de curățare a acestuia să fie o sarcină descurajantă. Înainte de noul sezon de încălzire, multe gospodine curăță caloriferele, care în curând vor începe să dea din nou căldură. 

Unele gospodine le curăță cu periuțe de dinți vechi, unele - cu duza aspiratorului, iar altele cu cârpe. Aceste metode ajută la rezolvarea parțială a problemei, dar, în același timp, necesită mult timp. 


Termosul are un miros urât? Cum să-l elimini în câteva minute cu acest truc simplu

Gospodinele pricepute au găsit o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a curăța caloriferul de praf. Pentru asta, luați un cuțit pentru unt. Apoi, trebuie să treceți cuțitul printre elemenții caloriferului. 

Cu ajutorul cuțitului puteți curăța grilajele de ventilație și jaluzelele. Gospodinele nu recomandă folosirea unui cuțit ascuțit, pentru a nu zgâria suprafața caloriferului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel