Indemnizație de șomaj tehnic pentru angajații și angajatorii care au cazuri COVID în companie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Angajații companiilor care își întrerup activitatea din cauza apariției unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 vor primi indemnizație de șomaj tehnic

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o Ordonanță de Urgență prin care a instituit o nouă măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor care sunt nevoiți să întrerupă activitatea din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor salariați.

Astfel, dacă Direcția de Sănătate Publică dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Sprijinul financiar se va acorda pe toată perioada în care activitatea este suspendata, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. Aceste măsuri de protecție socială la nivelul angajatorilor, cu caracter excepțional, sunt necesare pentru a evita pierderea de locuri de muncă, creșterea ratei de excluziune socială, precum și amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie și restul populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel