Data actualizării:
Data publicării:

Indemnizația pentru creșterea copilului de 35.000 de euro, suspendată

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Cea mai mare indemnizație pentru creşterea şi îngrijirea copilului, de la Sibiu, unde un tătic primea lunar 35.000 de euro, a fost suspendată, în urma unui control al Ministerului Muncii, transmite digi24.ro. 

Sibianul, un om de afaceri, a avut din activităţi independente un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună. Pentru o astfel de sumă, taxele plătite statului se ridică la peste 70.000 de lei lunar. 

El a fost de acord să-i fie suspendată indemnizația până la noi verificări.

Ministerul Muncii vrea acum ca situaţia să fie dezbătută public. Mai ales că pentru plata indemnizaţiei de creştere a copilului s-au cheltuit cu 20 de milioane de lei mai mult decât estimările iniţiale, de 70 de milioane de lei.

Rovana Plumb: Guvernul cifrelor se împiedică în ele

Deputatul PSD Rovana Plumb, fost ministru al Muncii, a declarat marți, la Palatul Parlamentului că legea privind indemnizațiile pentru creșterea copilului trebuie aplicată în continuare așa cum este, fără niciun fel de plafonare.

"Guvernul cifrelor se împiedică în ele. Bineînțeles că legea trebuie aplicată în continuare așa cum este, fără niciun fel de plafonare și, din punctul acesta de vedere, PSD, așa cum a promovat această măsură, o și susține în continuare în aplicare. Indemnizația pentru creșterea copilului este un instrument care ajută la creșterea natalității, iar România, în momentul de față, are o mare problemă în ce privește rata natalității care este la jumătate raportată la rata din anul 2000. Mai mult, ajută și la combaterea fenomenului muncii la negru, iar pe de altă parte ajută toate familiile tinere. Să ne uităm la faptul că sunt 142.000 de familii tinere care au în creștere copil și care primesc pe medie 1.400 de lei, cuantumul acestei indemnizații, deci nu se pune problema ca ea să nu fie pusă în aplicare. Guvernul are obligația de a găsi sursele de finanțare pentru a fi implementată această lege", a afirmat Rovana Plumb, la Palatul Parlamentului, citează Agerpres.

Citește și: Ministerul Muncii, anunț îngrijorător: Se înregistrează un dezechilibru

Ea a adăugat că întotdeauna, în aplicarea unei legi, există excepții, dar asta nu înseamnă ca legea să nu se aplice, iar părinții care au obținut venituri foarte mari sunt și mari contributori la bugetul de stat, ceea ce le dă și dreptul la o indemnizație mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel