(VIDEO) Îngropată după 153 de ani de la moartea sa: incredibila poveste a femeii-maimuță care a primit 20 de cereri în căsătorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Juia Pastrana - Sursa Foto YouTube
Juia Pastrana - Sursa Foto YouTube
Se spune că fiecare femeie are frumusețea și gingășia ei. A existat însă un caz cu totul ieșit din comun al unei femei cu adevărat hidoase. Cine a fost Julia Pastrana?

Hibrid între om și urangutan. Julia Pastrana, femeia maimuță, a primit 20 de cereri în căsătorie

A fost în lumina reflectoarelor o lungă perioadă de timp și toată lumea era curioasă să afle care e povestea de viață a celei considerate femeia maimuță. Sau femeia urs sau, pur și simplu, hibrid între urangutan și om. Julia Pastrana a văzut lumina zilei în anul 1834 într-un sătuc din Mexic. Din cauza înfățișării sale ciudate, a fost abandonată la naștere. 

Motivul? Avea păr pe tot corpul și fața asemănătoare cu cea a unei maimuțe, cu nas proeminent, sprâncene foarte groase și o mandibulă supradezvoltată. De altfel, fetița a crescut doar până la înălțimea de 1,3 metri. Din păcate, micuța s-a născut cu o boală foarte rară, numită sindromul hipertricozei acromegaloide. Se spune că Julia a stârnit interesul tuturor, ba chiar și pe al lui Charles Darwin, care s-a întâlnit cu ea.

Pasionată de muzică

Chiar dacă arăta cu totul ciudat față de ceilalți oameni, Julia a dovedit că a fost extrem de inteligentă. Ea a fost pasionată de muzică, dans, călătorii, gătit, a avut un suflet bun și a fost foarte politicoasă. Și asta în ciuda faptului că a crescut la un orfelinat, unde a suferit foarte mult. Ulterior, până la 20 de ani a fost însă în casa unui guvernator mexican, unde era servitoare și uneori chiar animatoare.

Ulterior, l-a cunoscut pe M. Rates, un personaj priceput în ale show-urilor, care a luat-o în spectacolele sale din Europa și SUA. În tot acest timp, lumea era înnebunită să o vadă și oamenii de știință să o studieze. În 1850 însă, s-a căsătorit fără ca cineva să știe cu managerul său, Theodore Lent. Din păcate însă, bărbatul a văzut-o doar ca pe o ființă cu ajutorul căreia făcea mulți bani. Culmea, într-un vechi interviu, însăși Julia a recunoscut că a avut 20 de cereri în căsătorie, dar n-a acceptat nici un bărbat pentru că nu avea o situație financiară bună.

”Mor fericită. Știu că am fost iubită pentru ceea ce sunt”

Chiar dacă nimeni nu s-ar fi gândit, Julia și-a dorit enorm să devină mamă și în 1860 a născut un băiat, care i-a moștenit boala. Se spune că ultimele cuvinte ale femeii au fost: ”Mor fericită. Ştiu că am fost iubită pentru ceea ce sunt”.

Fostul soț nu a schițat nici o urmă de tristețe, din contră, a continuat să câștige bani de pe urma femeii maimuță chiar și după trecerea ei în neființă.

Pentru început a vândut cadavrele ei și ale copilului unui profesor rus de anatomie, care le-a îmbălsămat și le-a expus publicului. Când Lent a înțeles câți bani a făcut acesta, a cerut trupurile neînsuflețite înapoi și le-a expus în diferite locuri din întreaga lume.

La un moment dat însă, cadavrele au dispărut. Abia în 1921 au fost descoperite în Norvegia și păstrate ani buni în depozitele Universităţii din Oslo. Abia în anul 2013, Julia și-a găsit în sfârșit liniștea, fiind înhumată la 153 de ani de când a părăsit această lume, potrivit sursei rețeteșivedete.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel