INCREDIBIL! Cîțu vorbește despre DEFICITUL MARE: Aceasta este informația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Florin Cîțu . Foto: Facebook
Florin Cîțu . Foto: Facebook
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a făcut declarații în cadrul evenimentului în care s-a prezentat planul de relansare economică a României. 

Florin Cîțu a vorbit despre deficitul uriaș pe care îl are România, dar și despre împrumuturile pe care acesta le-a făcut. 

”În această perioadă, România a stat la masă cu Comisia Europeană și a fost tratată ca un partener egal, de la egal la egal, în ciuda a tot ceea ce se spunea despre România. Acest lucru se va vedea prin sumele alocate record României. (...) În timpul acestei guvernări liberale, România a devenit o Românie normală. Mai este un tip de încredere, un mod, un gen de încredere care este mai tehnic, mai greu de observat, dar care este foarte important și cu implicații reale pentru români. Este o încredere care se obține foarte, foarte greu și se pierde foarte ușor. Este încrederea finanțatorilor României. România a avut nevoie în această perioadă și va avea și în viitor să finanțeze un deficit important. Chiar și înainte de criză, România avea nevoie să finanțeze un deficit mare. Este un subiect tehnic, știu, dar este foarte ușor de cuantificat. Aici se vede foarte simplu și se măsoară foarte ușor încrederea finanțatorilor. România a reușit să finanțeze un deficit mult mai mare la dobânzi mult mai mici. Aceasta este informația. Investitorii au avut încredere să ne ofere sume mai mari la costuri mai mici. Și vă spun astăzi în premieră că deși ne-am împrumutat mult mai mult pentru a finanța cheltuieli mai mari și pentru că am avut venituri mai mici la buget, cheltuielile cu dobânzile sunt mai mici. Este un record.”, a declarat Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel