Data actualizării:
Data publicării:

Incredibil! Cine este cea mai bogată femeie din Rusia și modul inedit în care și-a făcut averea

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
În vremea în care se vorbește despre oligarhii ruși în fiecare zi, în contextul sancțiunilor generate de războiul Rusia- Ucraina, aflăm că nu doar bărbații au putere financiară în Rusia lui Putin. Directorul general Wildberries, Tatiana Bakalciuk, ocupă primul loc în clasamentul celor mai bogate femei din Rusia.

Averea Tatyanei Bakalchuk, 44 de ani, a ajuns la 1,4 miliarde de dolari, depăşind-o pe cea a Yelenei Baturina, 56 de ani, evaluată la 1,2 miliarde de dolari, conform unui clasament realizat in 2021 de către revistaForbes.

Povestea de succes a fondatoarei Wildberries, Tatyanei Bakalchuk este una inedită în mediul economic din Rusia.

Wildberries a fost înfiinţat în anul 2004 de cuplul Vladislav şi Tatyana Bakalchuk. Tatyana nu avea mici măcar 30 de ani şi era în concediu de maternitate. Proaspăta mămică a constatat că întâmpina reale dificultăți în a face cumpărături pentru și cu un nou născut.

Astfel s-a născut Wildberries, un magazin online specializat pe îmbrăcăminte, care propunea clienţilor săi livrarea la domiciliu sau la puncte de livrare echipate cu cabine de probă. În 2019, Wildberries a realizat o creştere de 88% a cifrei de afaceri până la 223,5 miliarde de ruble (3,2 miliarde de euro la cursul de schimb actual). În anul 2021, grupul şi-a făcut intrarea pe piaţa europeană odată cu debutul activităţilor în Polonia.

1. Sursa Foto... (tatyanabakalchuk-1_57626100.jpg)

Potrivit Forbes, în 2019, averea Tatyanei Bakalchuk a crescut cu 400 milioane de dolari până la 1,4 miliarde de dolari  întrecând-o pe Yelena Baturina cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, aceasta din urmă fiind timp de mai mulţi ani singura femeie miliardar din Rusia, conducând imperiu industrial şi imobiliar. Timp de 20 de ani, când soţul său Yuri Luzhkov a fost primarul Moscovei, Yelena Baturina a fost în fruntea unui dezvoltator imobiliar care s-a ocupat de o mare parte din şantierele majore din capitala Rusiei.

În topul celor mai bogate femei din Rusia se mai regăsesc:

Tatiana Kovalciuk- Tatiana este soția miliardarului din Sankt Petersburg, Yuri Kovalchuk. Potrivit Forbes aceasta deține o avere de 600 milioane de dolari.

Elena Ribolovleva - Fosta soție a miliardarului Dmitrii Ribolovlev, care este proprietarul și președintele clubului francez de fotbal „Monaco”, se mândrește cu o avere de 600 de milioane de dolari. Pentru prima dată, a intrat în rating în 2016, după ce au fost finalizate procedurile de divorț între ea și soțul ei Dmitrii.

Olga Beleavtseva - Olga este fosta acționară a companiei „Lebedyansky” care se ocupa de producerea sucurilor. Acum, Belyavtseva, la 49 de ani, deține un pachet de acțiuni în compania „Progress” și „Agronom Sad”. Averea ei este estimată la 550 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel