Data publicării:

INCREDIBIL. Ce fac românii când văd pe stradă o tânără bătută crunt

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Când văd femei batute pe stradă, reacțiile românilor sunt cel puțin neașteptate.

[caption id="attachment_393371" align="aligncenter" width="570"] FOTO: Facebook Ema Ene/ Mihaela Ene[/caption]

O studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București, a făcut un experiment inedit, iar rezultatul nu a făcut altceva decât să o surprindă.

Cu semnele brutalității pe față, cu zâmbetul șters și cu o tristețe în privire – așa părea studenta. Ajutată de machiaj, tânăra a reușit să dea impresia că a fost victima violenței. Când au văzut-o, cei mai mulți dintre trecători și-au arătat nepăsarea și și-au văzut de drum.

“Aseară (25 noiembrie), când m-am întors de la comemorarea victimelor violenței în familie, am avut curaj să merg pe stradă machiată ca și cum aș fi bătută. Am vrut să testez reacțiile...

1. Un cuplu s-a dat repede în spate. Au fost șocați, apoi după ce și-au revenit m-au întrebat dacă sunt bine și ce pot face pentru mine. 2. O femeie care m-a înjurat (merit bătaia)?! 3. Două femei care s-au oprit, au lăsat capul în jos și au plecat mai departe 4. O femeie în vârstă care m-a luat de mână și a zis: <<Mamă, nu o să ajungi ca mine (adică la vârsta ei) dacă nu devii stăpâna pe tine. 5. O femeie cu un copil de mână care a grăbit pasul speriată”, a notat Mihaela Ene pe contul personal de socializare.

Pe data de 25 noiembrie a avut loc un protest cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Violenței Domestice. În număr mare, româncele au ieșit în stradă – în Capitală, dar și în alte părți din țară – pentru a trage un semnal de alarmă. Prin acest protest, a vrut să se sublinieze că violența nu este o soluție, nici cea verbală, dar nici cea fizică. Într-un cămin trebuie să existe pace, armonie și vorbă bună, nicidecum scandal. Românii trebuie să înțeleagă - pentru a mia oară - că bătaia nu este ruptă din rai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel