Încrederea în instituții, rezultatele unui sondaj de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un sondaj realizat la sfârșitul lunii februarie pe un eșantion reprezentativ la nivel național a arătat care este încrederea românilor în instituțiile de forță.  

Barometrul de opinie publică este realizat lunar de GSSC Avangarde, institut condus de Marius Pieleanu. Potrivit Avangarde, SRI are o cotă de încredere de 57%. Peste 59% dintre repondenți declară că au încredere în DNA. Curtea Constituțională se bucură de încrederea a 42% dintre români, potrivit cercetării sociologice realizate de Avangarde. Pe primul loc în topul încrederii se află Pompierii cu 89%, urmați de Armată cu 87%, iar Biserica este la 62% și Școala la 61%.

VEZI ȘI: OUG pe interceptări, bună sau rea? Cine are dreptate în avalanșa de păreri? Lucian Bolcaș, răspuns exlcusiv

În 16 februarie, CCR a decis că interceptările efectuate de SRI sunt neconstituționale. Decizia a generat o amplă dezbatere publică și a fost motivată în această săptămână. Guvernul Cioloș a emis vineri o ordonanță de urgență pentru a reglementa situația. Fostul președinte Traian Băsescu a salutat decizia CCR și a atacat serviciile secrete, ca și Direcția Națională Anticorupție.

VEZI ȘI: SRI, reacție la decizia CCR privind interceptările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel