Încoronarea Regelui Charles: Copiii Prințului Harry nu au fost invitați. Camilla a cerut pentru nepoții săi roluri oficiale la ceremonie
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter celebitchy @celebitchy
Sursa foto Twitter celebitchy @celebitchy
Copiii Prințului Harry și Meghan Markle, Prințul Archie și Prințesa Lilibet, nu au fost invitați la încoronarea bunicului lor, Regele Charles.

După cum s-a raportat, Harry și Meghan au fost invitați, deși încă nu au confirmat participarea, dar nu s-a făcut nicio mențiune despre Archie sau Lilibet, care săptămâna trecută și-au asumat noile titluri regale de prinț și prințesă, relatează Telegraph.

Rapoartele sugerează că prințului Harry i s-a transmis că cei doi copii, Archie în vârstă de trei ani și Lilibet în vârstă de un an, vor fi considerați parte a evenimentului doar dacă perechea își confirmă propria prezență. 

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al familiei Sussex a declarat că ”au primit recent corespondență prin e-mail de la biroul Majestății Sale cu privire la încoronare”, adăugând că ”o decizie imediată cu privire la participarea ducelui și ducesei nu va fi dezvăluită de noi în acest moment”. 

În acest moment, Prințul Harry și soția sa ”cântăresc invitația”, având în vedere ”implicațiile personale” ale participării la eveniment, după ce li s-a cerut, la ordinul Regelui Charles, să părăsească Frogmore Cottage, casa lor din Regatul Unit. 

Nepoții Reginei Camilla, favorizați?

Între timp, nepoții Reginei Consort Camilla vor avea un rol oficial la ceremonie, cel puțin potrivit presei britanice. Fiul ei, Tom Parker Bowles, are doi copii adolescenți, iar fiica ei, Laura Lopes, are o fiică de 15 ani și gemeni de 13 ani.

Se presupune că Regina Consort a fost în favoarea nepoților săi ca aceștia să poarte baldachinul care urmează să fie plasat peste ea în timpul încoronării.

Cu toate acestea, sugestia ei a fost respinsă de Palatul Buckingham. O sursă apropiată Familiei Regale a spus că ar fi ”complet nepotrivit să discutăm ce rol vor juca nepoții Camillei înainte de a avea loc o discuție despre nepoții Regelui Charles”, potrivit The Independent.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Consort va avea loc la Westminster Abbey pe 6 mai, sub conducerea Arhiepiscopului de Canterbury. Serviciul este descris ca ”reflectând rolul Monarhului de astăzi”, privind viitorul Familiei Regale, păstrând în același timp simțul tradiției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel