Data publicării:

Incidentele de la încoronare pe care Regele Charles al III-lea ar vrea să le evite

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Incidentele de la încoronare pe care Regele Charles al III-lea ar vrea să le evite / Foto: Facebook The Royal Family
Incidentele de la încoronare pe care Regele Charles al III-lea ar vrea să le evite / Foto: Facebook The Royal Family

Află în articol care sunt incidentele de la încoronare pe care Regele Charles al III-lea ar vrea să le evite.

Incendiere, episcopi bulgari, un soț părăsit lovind în ușa mănăstirii. Acestea pot suna ca replici din "Zilele vieții noastre", dar sunt de fapt momente care au punctat încoronările britanice de-a lungul istoriei, scrie CNN.

Încoronările de la Westminster Abbey datează de aproape o mie de ani. Au devenit un eveniment bine repetat, fin. Cu toate acestea, în ciuda fastului ceremoniei și a planurilor de organizare, au existat momente în care unele lucruri au ieșit dezastruos.

William Cuceritorul, încoronat în ziua de Crăciun

George Gross, cercetător în vizită la King’s College din Londra și co-fondator al British Coronations Project, spune pentru CNN că încoronarea lui William Cuceritorul în ziua de Crăciun, 1066, "dă tonul" încoronărilor de atunci. Gross spune că William s-a căsătorit cu tradițiile saxone ale națiunii pe care o cucerise și cu tradițiile normande ale patriei sale, iar controlul său ferm asupra puterii le-a consolidat în cultura engleză.

Dar, în timp ce domnia sa a fost un succes, încoronarea în sine a fost un dezastru. La fel ca și Charles al III-lea, William a avut încoronarea la Westminster Abbey. Tot aici fusese încoronat inamicul său învins Harold Godwinson, ucis în bătălia de la Hastings, cu câteva luni înainte.

Atmosfera atât în ​​interiorul, cât și în afara ceremoniei era tensionată, venind atât de curând după ce William și-a câștigat titlul de cuceritor. Când cei din interiorul mănăstirii au strigat cu entuziasm "Dumnezeu să-l salveze pe regele", zgomotul a atins un astfel de nivel încât gărzile lui William de afară au crezut că este vorba de o tentativă de asasinat. Ei au continuat apoi să incendieze mai multe clădiri fin apropiere.

Ce s-a întâmplat la încoronarea lui George al IV-lea

Încoronarea lui George al IV-lea în 1821 a prezentat o dramă care i-a făcut pe scriitorii majorității telenovelelor să înroșească. Regele hotărâse să-și excludă soția, pe Regina Caroline, din serviciu. Potrivit lui Gross, motivul lui era simplu: "Nu voia să aibă nimic de-a face cu ea".

În 1795, Parlamentul îl forțase pe George să se căsătorească cu verișoara lui germană, Caroline de Brunswick, în schimbul stingerii marilor sale datorii. El se căsătorise deja cu o altă femeie, Maria Fitzherbert, dar acea unire a fost considerată ilegală, deoarece nu avea acordul tatălui său.

George a sosit beat la nuntă, iar cuplul ar fi petrecut doar două nopți împreună, timp în care au conceput un moștenitor. El a refuzat să locuiască în aceeași locație cu ea și cuplul s-a înstrăinat rapid. În anii care au precedat încoronarea sa, George a încercat să obțină divorțul de la Parlament. Caroline a fost chiar supusă unui proces parlamentar care investighează presupusul ei adulter în timpul căruia nu i s-a permis să vorbească. Dar pentru că Regina Caroline era populară în rândul publicului, încercarea lui George a fost zădărnicită.

Acestea erau ostilitățile din cadrul căsătoriei, George nici măcar nu dorea ca soția sa să fie încoronată și le-a ordonat celor care păzeau intrările în Westminster Abbey în timpul încoronării sale din 1821 să nu-i permită femeii să intre. În ciuda faptului că a încercat fiecare intrare în mănăstire, ea nu a reușit să intre și a trebuit să plece. Caroline a murit după o lună. 

Încoronarea Reginei Victoria

Domnia de 63 de ani a Reginei Victoria a contribuit la consolidarea poziției Marii Britanii ca putere dominantă pe scena mondială. Ea a construit alianțe căsătorindu-și copiii cu monarhii din întreaga Europă, a supravegheat o extindere masivă a Imperiului Britanic și a fost proclamată Împărăteasa Indiei. Domnia ei a lăsat o moștenire care a contribuit la definirea locului Marii Britanii în lume până astăzi, dar încoronarea ei a fost doar mai puțin haotică decât cea a lui William.

În vârstă de doar 18 ani când a devenit regină în 1837, tânărul monarh a rămas uimit în anul următor de mulțimile uriașe care s-au adunat pentru a vedea procesiunea ei de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey, cu aproximativ 400.000 de oameni adunați de-a lungul traseului.

În timpul ceremoniei de cinci ore, Victoria a rămas în agonie când arhiepiscopul de Canterbury a forțat inelul de încoronare pe degetul greșit. Regina însăși a scris despre incident, spunând că a avut "cea mai mare dificultate în a-l scoate din nou, ceea ce am reușit în sfârșit, dar nu fără mari dureri". Întreaga ceremonie a fost, de asemenea, prost pregătită, Victoria scriind că arhiepiscopul era "atât de confuz și nedumerit și nu știa nimic".

Crezând că dezastrul s-a încheiat, ea a părăsit ceremonia, doar pentru a fi dusă înapoi în mănăstire, deoarece episcopul a omis accidental secțiunea slujbei în care ea a devenit oficial regina. Mai târziu, episcopul pe nume Lord Rolle s-a împiedicat și a căzut pe scări.

Ce s-a întâmplat la încoronarea lui Eduard al VII-lea



Nici încoronarea fiului Victoriei, Edward, în 1902, nu a fost chiar perfectă. Ceremonia fusese deja amânată pentru că Regele se îmbolnăvise grav. Când a avut loc în cele din urmă încoronarea, aceasta a fost supravegheată de Arhiepiscopul de Canterbury Frederick Temple, care avea peste 80 de ani. După ce a îngenuncheat pentru a-i aduce un omagiu Regelui, el nu a putut să se ridice înapoi și a trebuit să fie ridicat în picioare de colegii săi episcopi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel