Incidenţa Covid în Bucureşti a ajuns la 0,91 cazuri la mia de locuitori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Incidenţa Covid în Bucureşti a ajuns la 0,91 cazuri la mia de locuitori / Sursa: Pixabay
Incidenţa Covid în Bucureşti a ajuns la 0,91 cazuri la mia de locuitori / Sursa: Pixabay
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 0,91 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Duminică, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 0,98 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori. 

Marea Relaxare anunțată de autorități. Carmen Dorobăț, avertisment: Inevitabil!

Medicul Carmen Dorobăț a avertizat că o dată cu introducerea unor noi măsuri de relaxare, numărul infectărilor ar putea crește după sărbători. Acest lucru este "inevitabil", susține medicul.

"Ne așteptam oricum și specialiștii epidemiologi au spus de mult că rata de infectare va crește pentru că inevitabil după o perioadă de socializare incidența crește, dar depinde numai de noi modul în care va crește și cât va crește pentru că cei care de cuma suntem responsabili, bineînțeles majoritatea s-au vaccinat, în continuarea vaccinarea trebuie să fie pe primul plan și testarea din jurul celor infectați, categoric, ritmul testării trebuie să se mențină pentru că este foarte important să evidențiem eventualele surse de infecții, dar de noi depinde ca și comportament, ceea ce înseamnă că măsurile de bază sunt purtarea măștii acolo unde este un risc, că este un spațiu închis sau deschis foarte aglomerat, păstrarea distanței vizavi de persoane pe care nu le cunoaștem, sunt de acum reguli care eu cred că de acum ar fi trebuit să ne intre în reflex și atunci am putea trece cu grijă aceste sărbători, fiecare cu grija noastră.", a declarat Carmen Dorobăț la Realitatea Plus. Vezi știrea aici!

Revelion 2022. Nicușor Dan nu va organiza petrecere în aer liber pentru locuitorii din București

Nicușor Dan nu va organiza petrecere în aer liber, de Revelion 2022, pentru locuitorii din București. Răspunsul a fost transmis în exclusivitate pentru DC News. Primăria București a răspuns la o solicitare DC News privind organizarea unui eveniment în aer liber, în Piața Constituției - sau alt loc - de Revelion 2022. 

„Sunt Anca Murgoci, redactor www.dcnews.ro. Avem o întrebare pentru domnul primar Nicușor Dan. Dat fiind faptul că s-au ridicat restricțiile cu privire la organizarea de evenimente în aer liber specifice Revelionului, Primăria București va organiza un eveniment în aer liber, în Piața Constituției - sau alt loc? Va fi vreun concert în noaptea dintre ani în București, în aer liber, organizat de Primăria București? Dacă da, vă rog să ne dați mai multe detalii despre eveniment - cine va cânta la concert și alte detalii. Dacă nu, vă rog să ne spuneți motivul”, a fost întrebarea DC News.

Răspunsul transmis de Primăria București, îl aflați aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel