Incidenţa Covid-19 în Bucureşti - 1,95 cazuri la mia de locuitori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Grecia, noi restricţii: O mască FFP2 sau două măşti chirurgicale una peste alta dacă intri în supermarket sau autobuz
Grecia, noi restricţii: O mască FFP2 sau două măşti chirurgicale una peste alta dacă intri în supermarket sau autobuz
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 1,95 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. 

În urmă cu o zi, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 2,04.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

OMS, despre varianta Omicron

Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă 'un risc foarte ridicat' la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

De asemenea, OMS a sublinat că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei, informează France Presse.

'Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron'

'Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron', subliniază OMS într-un document tehnic publicat luni, care emite recomandări autorităţilor pentru a încerca să împiedice răspândirea noii variante virale.

'Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată', afirmă OMS.

'În funcţie de aceste caracteristici, ar putea să existe vârfuri viitoare de COVID-19, cu potenţiale consecinţe severe în funcţie de diferiţi factori şi, în special, de locurile unde aceste vârfuri s-ar produce', adaugă OMS.

Organizaţia subliniază totuşi că există în continuare numeroase necunoscute în privinţa Omicron: contagiozitatea sa, dacă ea este inerentă mutaţiilor constatate sau dacă provine din faptul că varianta poate ocoli mai bine răspunsul imunitar;

nivelul de protecţie conferit de vaccinurile împotriva COVID-19 în ce priveşte contagiozitatea şi severitatea bolii; dacă varianta provoacă simptome mai grave, conform Agerpres.

Motivul pentru care noua variantă a fost denumită Omicron. De ce au fost sărite două litere din alfabetul grec

Noua variantă apărut în sudul Africii a fost denumită Omicron acum câteva zile, iar unii oameni au observat că s-au sărit câteva două litere din alfabetul grec.

Cercetătorii sud-africani au descoperit o nouă variantă a coronavirusului, Omicron, cu un număr neobișnuit de mare de mutații și despre care se crede că este foarte transmisibilă, provocând panică globală și anularea multor zboruri internaționale. Citește știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel