Incident nuclear în Iran. Ministrul de externe de la Teheran jură răzbunare împotriva Israelului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministrul de externe de Iran jură răzbunare împotriva Israelului  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministrul de externe de Iran jură răzbunare împotriva Israelului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Javad Zarif, ministrul de externe de la Teheran, dă vina pe Israel pentru incidentul de la complexul nuclear din Natanz și jură răzbunare împotriva statului evreu.

Un incident s-a produs duminică dimineaţa la uzina de îmbogăţire a uraniului din Natanz, din centrul Iranului, dar fără să se înregistreze victime sau poluare, potrivit agenţiei Fars, care îl citează pe Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (vezi mai multe AICI).

Ministrul iranian de externe acuză Israelul

Javed Zarif, ministrul de externe de la Teheran, a jurat răzbunare împotriva Israelului pentru atacul asupra principalelor instalații nucleare ale Iranului din Natanz, dar a declarat că nu va opri discuțiile la nivel înalt pentru a restabili acordul nuclear al țării cu puterile mondiale.

Într-o întâlnire privată cu parlamentarii, Zarif a subliniat că oficialii israelieni de vârf au spus explicit că vor încerca să împiedice eforturile multilaterale de restabilire a Planului de Acțiune Comprehensiv Comun (JCPOA), care ar duce la ridicarea sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii.

„Acum, ei cred că își vor atinge scopul. Vor primi răspunsul în mai multe progrese nucleare ”, a declarat diplomatul. El a promis „răzbunare” împotriva Israelului și a spus că Iranul nu va cădea în capcană, refuzând să se angajeze în discuții care ar putea ridica sancțiunile unilaterale ale SUA, precizează AlJazeera.

VEZI ȘI   -  Incident la o instalație nucleară din Iran. Nu sunt raportate victime sau poluare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel