Incident la o aterizare în Alaksa. Iată ce a lovit avionul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
În momentul aterizării unui avion în Alask, motorul de pe aripa stângă a suferit deteriorări, ca urmare a unui impact. Iată ce a lovit.

Zborul 66 al Alaska Airlines sosea din Cordova în Yakutat și se pregătea de aterizare în momentul în care echipajul de zbor a văzut doi urși mergând pe pistă, potrivit unui comunicat al Alaska Airlines.

"Corpul avionului nu a lovit urșii, dar căpitanul a simțit un impact pe partea stângă după ce urșii au intrat sub avion", se spune în comunicatul companiei aeriene. Piloții au văzut apoi un urs mort, care se afla la câțiva metri de centrul pistei. Potrivit informațiilor, capota motorului de pe aripa stângă a avionului a fost avariată în urma coliziunii cu animalul, iar tehnicienii de întreținere lucrează în prezent la repararea aeronavei. Șase pasageri se aflau în avion la acel moment, dar nu au fost raportate probleme din partea acestora.

După ce au fost informați despre incident, echipajele de întreținere și operațiuni ale aeroportului au îndepărtat corpul ursului și l-au dus într-un depozit, potrivit lui Sam Dapcevich, un ofițer de informare publică al Departamentului Transporturilor și Facilităților Publice din Alaska. Departamentul de Pescuit și Vânătoare din Alaska a fost contactat pentru a se ocupa de corpul ursului, informează CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel