Incident la metrou. O tânără de 20 de ani s-a aruncat pe șine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un incident a avut loc în urmă cu puțin timp la metroul din Capitală.

UPDATE 3:

"În data de 09.06.2021, ora 08.40 pompierii ISU BIF au fost solicitați să intervină la Stația de Metrou Lujerului pentru o persoana de sex feminin prinsă sub o garnitură tren, între vagoanele 4 și 5. La ora 09.07 minute femeia a fost extrasă de sub tren, preluată de un echipaj al SABIF și transportată la Spitalul Universitar. La momentul extragerii, această era inconștientă, însă respira. Pentru gestionarea situației de urgență s-a acționat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare si cu o autospecială cu apă și spumă.", transmite ISU BIF.

UPDATE 2:

Circulaţia pe Magistrala 3 de metrou a revenit la normal, după dificultăţi cauzate de o posibilă tentativă de suicid la staţia Lujerului

Circulaţia trenurilor pe Magistrala 3 a revenit la normalitate, după dificultăţi înregistrate începând cu ora 8:38, din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Lujerului, linia 1, a anunţat miercuri Metrorex, potrivit Agerpres.

UPDATE 1:

Circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate pe Magistrala 3, începând cu ora 8:38, din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Lujerului, linia 1, informează miercuri Metrorex, transmite Agerpres.

"Pentru evitarea aglomeraţiei la nivel peron, accesul călătorilor în staţie a fost restricţionat până la remedierea situaţiei.", menţionează reprezentanţii companiei.

De asemenea, pentru continuarea călătoriei celor deja aflaţi în staţie, circulaţia a fost reorganizată în sistem pendulă între staţiile: Preciziei - Lujerului, linia 2 / Eroilor 1 - Preciziei, linia 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de cazuri a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD, iar instituţiile abilitate vor cerceta condiţiile în care s-a produs evenimentul.

"Viaţa are prioritate şi pe această cale vă reamintim că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: 'În aşteptarea trenului nu staţionaţi dincolo de banda de siguranţă marcată la marginea peronului'", atrage atenţia Metrorex.

Știrea inițială:

O tânără de 20 de ani s-a aruncat în fața metroului, la stația Lujerului, transmite Realitatea Plus. Medicii de la SMURD din cadrul ISU București-Ilfov sunt la fața locului și îi acordă îngrijiri medicale tinerei. Deocamdată victima de 20 de ani este evaluată de echipajele de urgență pentru că acest incident a avut loc în urmă cu puțin timp.

Vorbim despre o persoană care s-ar fi aruncat între vagoanele 4 și 5 ale metroului, de aceea intervenția echipajelor de urgență este una îngreunată. După ce va primi primul ajutor și va fi transportată la spital, polițiștii vor porni o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat acolo. Cert este că echipajele de urgență au fost alertate și se află la fața locului. Pe de altă parte, vorbim despre un trafic blocat al trenurilor în acea zonă, pe acea linie, până când intervenția echipajelor de urgență va lua sfârșit.

Ulterior oamenii legii vor stabili dacă fata a căzut accidental sau dacă este vorba despre o tentativă de sinucidere. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii în acest sens.

 

Fată de 15 ani, salvată în ultima clipă din fața metroului

În luna februarie, o fată de 15 ani s-a aruncat pe șinele de metrou. Ea a fost salvată în ultima clipă de către doi tineri care se aflau în stație. Aceștia au reușit să o tragă din fața metroului în ultima secundă, când acesta era foarte aproape. Momentul a fost surprins de camere de supraveghere din apropiere. Tânăra s-ar fi certat cu iubitul, iar din acest motiv s-a aruncat pe șine. Incidentul s-a produs în stația de metrou Dristor 1. Din fericire, tânăra scăpat de vătămată.

Unul dintre salvatorii fetei este fiul unui fost fotbalist român. Este vorba despre Răzvan Lupu, în vârstă de 32 de ani, fiul fostului internaţional român Dănuţ Lupu.

”Bravo lui că a avut sângele rece să reacționeze într-o fracțiune de secundă. Nu-mi dau seama cum s-a aflat că el e salvatorul. Nu ne-am apucat să spunem nimănui, iar Răzvan chiar nu a vrut să știe nimeni că a intervenit.”, a declarat Dănuț Lupu la acea vreme.

VEZI ȘI: Fată de 15 ani, salvată în ultima clipă din fața metroului, în Capitală. S-ar fi certat cu iubitul și s-a aruncat pe șine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel