UPDATE. Incident la intrarea în Primăria București: copil, rănit de o statuie. Întrebare pentru Nicușor Dan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Incident la intrarea în Primăria București - copil, rănit de o statuie
Incident la intrarea în Primăria București - copil, rănit de o statuie
Un copil a fost rănit de o statuie, care a căzut peste el la intrarea în Primăria București. 

Informația a fost confirmată, pentru DC News, de Biroul de presă al primăriei București. 

Statueta a căzut, luni, peste copilul în vârstă de 6 ani, chiar la intrarea principală în Primăria Municipiului București. Copilul este conștient și a fost transportat la spital. 

Paralelă cu Piedone

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, Adina Pretoria Dumitrache şi Viorel Andrei Iugan, au explicat pe larg motivarea condamnării lui Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”, dar şi motivul pentru care pedeapsa iniţială a fostului edil a fost redusă considerabil.

„Rolul primarului nu este pur formal. Fiind învestit cu exerciţiul autorităţii de stat, acesta are obligaţia de a verifica, cel puţin prin sondaj, actele pe care le semnează. Primarul nu se poate apăra spunând că rolul lui este doar de a semna documente, verificarea şi asumarea răspunderii penale revenind în exclusivitate funcţionarilor din subordine.

Or, în concret, primarul Sectorului 4 Bucureşti nu făcea niciodată vreo verificare cu privire la actele depuse de solicitanţi, ci pur şi simplu, doar semna hârtiile care îi erau înaintate. (...) Nedesfăşurând nici măcar o verificare prin sondaj, inculpatul şi-a asumat riscul eliberării unei autorizaţii în mod ilegal”, arătat judecătorii.

Întrebarea este dacă Nicușor Dan a făcut vreo verificare prin sondare a Primăriei București, așa cum au cerut judecătorii în cazul lui Piedone. Statuia nu era asigurată, motiv pentru care a căzut pe copilul care a fost rănit astăzi.

 

UPDATE, 23 august:  Minorul, strivit de o coloană care a căzut, ieri, peste el, în Primăria Capitalei, este în stare gravă, la ATI, transmite Antena3.  

PMB a transmis, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că băiatul a intrat în sediul instituției de pe Bd. Regina Elisabeta alături de tatăl său, care avea acolo de rezolvat o problemă.

În jurul orei 13:40, „conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB (...) el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, a mai transmis Primăria Generală.

În imaginile furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), se poate vedea o baltă de sânge rămasă pe pardoseala, acolo unde copilul a căzut și s-a lovit. Polițiștii Secției 17 încearcă să afle din ce cauze și în ce circumstanțe s-a produs acest incident.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel