Incident între Traian Băsescu și moderatorul TVR, marți seara
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
base tvr
base tvr

 Invitat la TVR, marți seara,  președintele suspendat, Traian Băsescu, a avut o dispută cu moderatorul emisiunii în care a fost prezent  el spunându-i jurnalistului că ştie "linia" TVR, dar ar trebui să fie lăsat să vorbească, dacă tot a fost invitat. Ieșirea lui Băsescu nu este singulară în această campanie. Invitat la Gândul, președintele suspendat a avut, la un moment dat o ieșire de aceeași natură la adresa moderatorului.

 Moderatorul emisiunii TVR, Mihai Constantin, într-un dialog cu președintele suspendat, a fost contrazis de mai multe ori de acesta deoarece a susținut că Guvernul Boc ” a mărit TVA-ul inutil” și ”a tăiat pensiile”.

 Redăm mai jos dialogul dintre Mihai Constantin și Traian Băsescu.

 Traian Băsescu: Eu am refuzat să-i mint pe români, când nu am avut bani, am ieșit și am spus <țara nu are bani pentru salarii> și asta era realitate, că puteam să ne mai facem că plătim salarii și pensii întregi o lună.

Mihai Constantin: ...atunci când aţi susţinut Guvernul Boc mai întâi să mărească TVA şi după aceea aţi spus că a fost inutil şi aţi mai tăiat şi pensile….

Traian Băsescu: Nu, cred că nu ştiţi ce s-a întâmplat. Uite, chiar nu mă aşteptam la TVR să nu ştiţi că nu s-au tăiat pensiile.

Mihai Constantin: Corectaţi-ne dumneavoastră.

Traian Băsescu: Pensiile nu s-au tăiat. Nu s-a tăiat nicio pensie. S-a introdus o contribuţie la sistemul de sănătate de 5,5%.

Mihai Constantin: Dar anunţul s-a făcut.

Traian Băsescu: S-au tăiat salariile.

Mihai Constantin: Dar anunţul s-a făcut.

Traian Băsescu: Deci, s-a făcut dar nu a aprobat Curtea Constituţională. N-aş vrea să…, ar fi bine dacă aţi fi pregătit când vă întâlniţi cu preşedintele României. Deci nu a existat tăiere de pensii.

Mihai Constantin: Eu vorbesc despre anunţul dumneavoastră de la Cotroceni, domnule preşedinte.

 (….)

 Mihai Constantin: Şi pentru că vreau ca telespectatorii să fie corect informaţi, mă refeream la anunţul dumneavoastră în virtutea primului motiv pentru care Parlamentul v-a suspendat şi anume aţi uzurpat …

Traian Băsescu: Am o rugăminte. Dacă sunteţi dumneavoastră, am înţeles că eu sunt într-o emisiune electorală...

Mihai Constantin: Vă rog, sigur.

Traian Băsescu: Dacă... mai aduceţi vreo doi colegi şi spuneţi dumneavoastră ce aş vrea să spun eu ! Am această rugăminte. Ştiu care e linia TVR-ului, ştiu ce trebuie să faceţi, dar dacă m-aţi chemat, daţi-mi voie să vorbesc şi pe urmă spuneţi ce vreţi.

Numai când vorbiţi ca moderator, vorbiţi corect. Deci a fost introducerea unui impozit de 5,5% pe valoarea de 750 de lei care nu era impozitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel