Incident în fața parlamentarilor: Premierul Canadei a lovit o deputată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Canadei, Justin Trudeau, a fost nevoit să-și ceară scuze, miercuri seară, după ce a lovit, din greșeală, chiar în parlamentul de la Ottawa, o deputată din opoziție.

Incidentul a izbucnit când premierul traversa sala, pentru a forța un grup de deputați din opoziție să ia loc în băncile lor pentru a vota o moțiune menită să accelereze dezbaterea asupra proiectului de lege pe marginea legalizării sinuciderii asistate medical.

Vrând să-l apuce de mână pe un parlamentar conservator care discuta cu alți deputați din opoziție, Trudeau a lovit-o cu cotul pe deputata Ruth Ellen Brosseau din Noul Partid Democratic (NPD, stânga), potrivit imaginilor de televiziune, relatează Agerpres.

[citeste si]

Liderul NPD, Thomas Mulclair, a ridicat atunci tonul împotriva premierului și o altercație a izbucnit între cei doi, înconjurați rapid de deputați și miniștri.

În final, premierul a luat loc în alt colț al Camerei și și-a prezentat scuzele, odată calmul reinstalat.

Deputata Ruth Ellen Brosseau tocmai declarase că 'a primit o lovitură de cot în abdomen din partea premierului'.

'Am avut contacte fizice cu un anumit număr de membri (ai Camerei) atunci când mi-am întins brațul. Nu aveam intenția să ofensez sau să împing pe cineva', a declarat Trudeau, adăugând că își prezintă 'fără rezerve scuzele'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel