Incident grav în Grecia. Un român a murit, alţi 8 sunt răniţi, după ce marea agitată i-a răsturnat de pe plăci în Kefalonia
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 sep 2022, 14:07
WhatsApp
Fotografie de la Anders Kristensen, Pexels
Fotografie de la Anders Kristensen, Pexels
Un turist român a murit, iar alţi 8 sunt răniţi, după ce s-au aventurat în marea agitată în zona insulei Kefalonia. 

Cei nouă au închiriat paddleboard-uri, plăci cu vâsle, şi s-au aventurat în larg. Marea agitată însă i-a răsturnat de pe acele plăci. Unul dintre cei nouă nu a supravieţuit, după ce s-a lovit de o piatră. 

Cei 8 supravieţuitori au fost găsiţi în sudul insulei Kefalonia sâmbătă după-amiază de Garda de Coastă a Greciei, scrie hellas.postsen.com.

Atena, cea mai ieftină destinație pentru city break din Europa

Atena a depășit destinațiile tradiționale din estul Europei, prietenoase cu bugetul, pentru a fi clasată drept cea mai ieftină locație pentru un city break de pe continent pentru turiştii din Marea Britanie.

Analiza a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% față de anul trecut.

Factura totală pentru cheltuieli precum mese, cazare la hotel, bilete la atracții și tarife de transport local a fost de 238 dolari, comparativ cu 251 dolari în Lisabona, Portugalia, pe locul secund.

Ambele orașe au fost înaintea destinațiilor renumite pentru prețuri mici, cum ar fi Cracovia în Polonia (252 dolari), Riga în Letonia (253 dolari) și Budapesta în Ungaria (254 dolari).

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena - Stockholm, Suedia (484 dolari); Paris, Franța (487 dolari); Dublin, Irlanda (501 dolari); Copenhaga, Danemarca (525 dolari); Veneția, Italia (526 dolari); și Amsterdam, Țările de Jos (682 dolari), potrivit Greek Reporter.

Escrocherie: vizați sunt românii aflați în vacanță în Grecia. ”Trebuia să plătesc 120 de euro”. I s-au cerut 1.400, în schimb

Un turist român a a căzut victima unei escrocherii. Aflat în vacanță în Grecia, acesta a vrut să închirieze o barcă cu motor, dar ulterior a fost pus să plătească 1.400 de euro pentru daunele pe care le-a adus bărcii, în loc de 120, cât ar fi fost stipulat în contractul pe care îl semnase în prealabil. El a povestit pățania pe o rețea de socializare.

"INFO util: în cazul în care vreți să închiriați bărci cu motor, să fiți atenți la următoarele: când iei barcă, omul îți pune în față un contract standard, pe care nu-l citești, evident. În acel contract e stipulat cât trebuie să plătești pentru fiecare daună adusă bărcii, dar, mai ales, e scris că trebuie să plătești 100€ pentru fiecare zi în care barca e în reparații.

Am pățit-o azi, am bulit elicea unei bărci. Ei spun că nu au piesele, că trebuie să le comande și orice comandă în Grecia durează 7 zile. Am verificat, așa e, la soarele ăsta orice mizerie comanzi online, aici vine după 7 zile (nu vă mai enervați la reclamele livratorilor români, aparent sunt speed of light).

Trebuia să plătesc 120€ și m-am trezit cu o gaură de 1.000, asta după negocieri serioase, de la 1400. Sfat - căutați pe net cât costă piesa, pe o elice mi-au cerut 250€, pe un site din Constanța am găsit-o la 90. Ajută la negociere", a scris românul pe grupul "Vacanțe în Grecia: info utile", de pe Facebook, scrie antena3.ro.

Ce mai fac românii în Italia. Ultimă găselniță de escrocherie: Păcăliți sunt turiștii străini

Ca în fiecare primă duminică a lunii, intrarea la Colosseum este gratuită. Dar escrocii sunt mereu în acţiune, scrie Il Giornale. Chiar dacă intrarea la Colosseum este gratuită în prima duminică din lună, vânzătorii de bilete şi ocupanţii ilegali nu ratează nicio ocazie de a înşela turiştii. După cum a relatat Il Messaggero, de câteva zile există o nouă procedură de intrare în parcul arheologic, cu obligaţia de a avea bilete cu nume. Chiar şi duminică a fost necesar să se treacă pe la casieriile unde se dădea biletul de intrare, unul câte unul.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?