Update: Incident cu armă de foc la o școală din Finlanda: Elev de 12 ani, arestat după ce a omorât un coleg de 12 ani și a rănit alți 2
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Un elev de 12 ani a fost arestat după ce a deschis focul într-o școală situată în apropierea orașului Helsinki, capitala Finlandei. Incidentul a avut loc marți, 2 aprilie. Trei elevi de aceeași vârstă cu agresorul au fost răniți și transportați la spital, a confirmat poliția locală, relatează Reuters.

Update 2: Copilul de 12 ani avea pistolul de la o rudă apropiată. Acesta nu poate fi ținut sub arest deoarece are sub 15 ani, astfel încât va fi predat serviciilor sociale. 

Update 1: Una dintre victime în vârstă de 12 ani a murit iar celelalte 2 au răni grave.

Știrea inițială:

Autoritățile au securizat zona incidentului, iar părinții au fost îndrumați către o clădire din apropiere. Suspectul a fost arestat în Helsinki fără incidente, iar arma a fost confiscată.

Pe rețelele sociale circulă imagini din momentul arestării, dar veridicitatea acestora nu a fost încă confirmată. Nu se cunosc detalii despre identitatea sau starea de sănătate a victimelor.

Școala Viertola din Vantaa, suburbie a orașului Helsinki, are aproximativ 800 de elevi de la clasa I până la a IX-a și 90 de cadre didactice. "Pericolul imediat a trecut", a declarat Sari Laasila, directoarea școlii, refuzând să facă alte comentarii.

Ministrul de Interne, Mari Rantanen, a descris incidentul ca fiind unul grav și a subliniat că autoritățile investighează cazul. Premierul Petteri Orpo și-a exprimat solidaritatea cu victimele, familiile acestora și comunitatea școlară afectată.

Acesta nu este primul incident armat petrecut într-o instituție de învățământ din Finlanda. Atacuri similare au avut loc în 2007 și 2008, determinând autoritățile finlandeze să revizuiască legislația privind controlul armelor. În 2010, Finlanda a adoptat măsuri mai stricte privind controlul armelor, inclusiv teste de aptitudine pentru solicitanții de licențe și ridicarea limitei de vârstă pentru deținere de la 18 la 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel