Data publicării:

Închisoare plutitoare pentru migranți în Marea Britanie. Guvernul: Vor avea libertate 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un bărbat trimis la închisoare în 2002, eliberat după reanalizarea probelor ADN. "Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă" / Foto: Pixabay, de Jose Antonio Alba
Un bărbat trimis la închisoare în 2002, eliberat după reanalizarea probelor ADN. "Am suferit timp de 21 de ani, în fiecare secundă" / Foto: Pixabay, de Jose Antonio Alba
Marea Britanie este acuzată că pregătește o închisoare plutitoare pentru migranți. Este vorba despre barja "Bibby Stockholm", acolo unde ar putea sta 500 de bărbați până ce le sunt analizate cererile de azil. 

Guvernul britanic a respins vineri critici potrivit cărora barja extrem de controversată pe care intenționează să găzduiască migranții sosiți ilegal este o "închisoare plutitoare", asigurând că solicitanții de azil care vor rămâne acolo vor beneficia de o anumită libertate de mișcare, conform AFP.

În contextul promisiunilor făcute în timpul Brexit-ului și confruntându-se cu un număr semnificativ de refugiați care ajung pe malurile Canalului Mânecii, guvernul conservator condus de Rishi Sunak a făcut lupta împotriva imigrației ilegale o prioritate.

Închisoare plutitoare. Scopul: costuri mai scăzute la cazare

Cu scopul de a reduce costurile cazării, care în prezent se realizează în hoteluri, guvernul a optat să folosească o barjă ancorată la chei în portul englez Portland, pe coasta Canalului.

Barja "Bibby Stockholm" a ajuns la destinație în această săptămână și urmează să găzduiască aproximativ 500 de bărbați în timp ce autoritățile analizează cererile lor de azil. Cu toate acestea, organizațiile pentru apărarea refugiaților sau a drepturilor omului au adus critici, numind această decizie "crudă" și susținând că încalcă "demnitatea" refugiaților.

Înainte ca primii migranți să se cazeze acolo săptămâna viitoare, Ministerul de Interne a prezentat presei facilitățile de pe barjă, care includ cabine cu paturi supraetajate, zone comune cu acces la televizor, o sală de sport și computere disponibile.

"Nu este o închisoare plutitoare," a asigurat Leanne Palk, reprezentanta Ministerului de Interne. "Oamenii pot circula după cum doresc, dar avem un gard securizat, astfel încât să nu se aventureze în port," a adăugat ea, explicând că acesta este necesar pentru a asigura "securitatea" migranților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel