Închisoare pe viață pentru autorul dublei crime din curtea bisericii. Își anunțase intenția la „Acces Direct”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Autorul dublei crime de anul trecut, de la Mihăești, județul Argeș, și-a aflat sentința. Sever C. a fost condamnat, de Tribunalul Argeș, ca primă instanță, la închisoare pe viață pentru omor calificat.  

Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Sever C. la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, fapta din 16 mai 2021. Cu titlu de pedeapsă accesorie, inculpatului i se interzice exercitarea dreptului de a comunica cu rudele victimelor, pe perioada executării pedepsei principale.

Inculpatul este obligat să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă - "tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii.", arată Hotărârea instanței din 11 februarie 2021. 

A fost admisă și acțiunea civilă formulată de O.G., iar inculpatul, obligat la plata către acesta a sumei de 70.000 de euro, cu titlu de daune morale. Acțiunile civile formulate de alte trei persoane au fost respinse ca inadmisibile. Inculpatul mai este obligat la plata sumei de 3.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma 3.000 de lei aferentă fazei de urmărire penală.

S-a dispus, totodată, confiscarea briceagului cu lamă rabatabilă, dar și prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea adăugării profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Bărbatul a fost acuzat că, pe 16 mai 2021, și-a ucis fosta parteneră de viață, dar și pe copilul acesteia, lângă biserica din satul argeșean Drăghici din comuna Mihăești. Femeia a depus plângere pentru amenințare în luna februarie a anului trecut, la Poliția Câmpulung.

Își anunțase intenția la „Acces Direct”

Bărbatul își anunțase intenția la emisiunea „Acces Direct”, cu câteva luni înainte. În ianuarie 2021, între atacator și femeie a avut loc, în platoul emisiunii „Acces Direct” de la Antena 1, o confruntare și o tentativă de împăcare. 

El o acuza atunci de infidelitate și o amenința că o va ucide dacă îl părăsește. Bărbatul sublinia că nu glumește și că are în gând gesturi extreme în cazul în care va fi trădat. De asemenea, a recunoscut în direct că l-a amenințat cu moartea și pe băiatul de 15 ani. 

După dubla crimă, Sever C. a încercat să-și pună capăt zilelor. Polițiștii l-au imobilizat, iar el a ajuns într-un final la Spitalul Judeţean Argeş, unde a fost operat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel