Încercare de decolare, în premieră, a unei rachete imprimate 3D, numită Terran 1 - Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Încercare de decolare, în premieră, a unei rachete imprimate 3D, numită Terran 1 / Foto ilustrativ Pexels
Încercare de decolare, în premieră, a unei rachete imprimate 3D, numită Terran 1 / Foto ilustrativ Pexels
O rachetă imprimată 3D urmează să decoleze pentru prima dată, sâmbătă, de la Cape Canaveral din Florida, pentru un zbor inaugural care ar putea contribui la revoluţionarea industriei lansărilor în spaţiu, transmite AFP.

Racheta, numită Terran 1, este dezvoltată de compania Relativity Space. Fereastra de lansare începe la ora locală 13:00 şi se extinde până la ora 16:00. Scopul acestui prim zbor de test este de a demonstra că racheta poate să reziste presiunii unei decolări, dar şi de a aduna cât mai multe informaţii pentru continuarea dezvoltării acestor rachete, mai puţin scumpe şi mai uşor de realizat, potrivit companiei. În total, 85% din masa rachetei a fost imprimată 3D, iar compania vizează să ajungă în viitor la 95%.

Avantajele sunt multiple: reducerea costurilor şi simplificarea procesului de fabricaţie, oferind în acelaşi timp o mai mare flexibilitate. Cu roboţii săi mari de imprimare 3D, compania susţine că a împărţit la o sută numărul de piese în comparaţie cu o rachetă tradiţională.

Totodată, a evidenţiat viteza acestei metode: 60 de zile de la materie primă la produs finit. Racheta Terran 1 are o înălţime de 33,5 metri, cu un diametru de puţin peste 2 metri. Prima etapă a rachetei are nouă motoare, de asemenea imprimate 3D, iar a doua etapă este dotată cu un motor. O primă tentativă de încercare de lansare a fost anulată miercuri, în ultima clipă, din cauza unei probleme tehnice. - Combustibilul 'viitorului' - Racheta foloseşte drept combustibil metalox, un amestec de oxigen lichid şi gaz natural lichefiat (în principal metan).

Dacă Terran 1 reuşeşte să ajungă la orbita terestră, sâmbătă, va fi prima rachetă care va utiliza acest combustibil. Relativity Space, a cărui viziune pe termen lung este de a participa la dezvoltarea unei umanităţi multi-planetare, susţine că acesta este combustibilul 'viitorului' şi cel mai uşor de produs pe Marte.

VIDEO

Rachetele Vulcan de la United Launch Alliance şi Starship de la SpaceX Stars, în curs de dezvoltare, urmează să utilizeze şi ele acest combustibil. Racheta Terran 1 trebuie să fie capabilă să plaseze o încărcătură de 1.250 kg pe orbita terestră joasă. Acest zbor inaugural nu conţine, însă, o sarcină utilă. Relativity Space dezvoltă, de asemenea, o rachetă mai mare, Terran R, capabilă să transporte 20.000 kg pe orbită joasă.

O lansare nu este programată mai devreme de anul 2024. Compania, cu sediul în Long Beach, a semnat deja contracte în valoare de 1,65 miliarde de dolari, potrivit lui Tim Ellis, tânărul proprietar al companiei, pe care a fondat-o în 2015. Majoritatea acestor contracte se referă la cea mai mare rachetă, Terran R. Unul dintre ele a fost încheiat cu compania OneWeb, care doreşte să furnizeze acces la internet din spaţiu datorită unei constelaţii de sateliţi.

Acest tip de rachetă pentru transportul unor încărcături de greutate medie reprezintă, cu certitudine, cea mai importantă oportunitate de piaţă pentru restul deceniului, cu o deficienţă uriaşă în prezent în această clasă de sarcină utilă, a scris marţi pe Twitter Tim Ellis.

Un operator de satelit poate aştepta chiar şi câţiva ani înainte de a reuşi să obţină un loc în marile rachete ale Arianespace sau SpaceX. Zeci de start-upuri au fost lansate în ultimii ani pe piaţă pentru rachete mici şi medii pentru a răspunde cererii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel