Începe producţia iPhone 15 în India
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: Unsplash
foto: Unsplash
Noul iPhone 15 intră în producţie. 

Producţia următoarei generaţii de iPhone 15 de la Apple Inc va începe în Tamil Nadu, în cadrul eforturilor de a reduce în continuare decalajul dintre operaţiunile din India ale gigantului american şi principala sa bază de producţie din China, transmite Bloomberg.

Foxconn, principalul furnizor al Apple Inc, va începe la fabrica sa Sriperumbudur furnizarea celor mai noi dispozitive, la doar câteva săptămâni după ce a demarat livrările de la fabricile sale din China, în condiţiile în care firma vrea să majoreze producţia de iPhone-uri din India, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

iPhone 15 depinde de disponibilitatea componentelorApple, cea mai mare companie americană în funcţie de capitalizarea de piaţă, a lansat primul magazin online în India în 2020. Conform analiştilor, India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane ce încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.

"Majorarea producţiei Apple în India va duce la mutarea unei părţi importante din lanţul său de aprovizionare în această ţară. Deşi prezenţa Apple în India încă nu este semnificativă, cred că autorităţile sunt decise să extindă lanţul valoric pe segmentul producerii de electronice. Iar eforturile Apple sunt de ajutor", a apreciat Shilpi Jain, analist la Counterpoint Research.

Nivelul producţiei iPhone 15 în India va depinde de disponibilitatea componentelor, care sunt în mare măsură importate, şi de majorarea producţiei de la fabrica Foxconn de lângă Chennai.

Noul iPhone, care va fi probabil anunţat în 12 septembrie, ar urma să aibă actualizări importante, pentru a stimula vânzările de telefoane mobile inteligente. Luna aceasta, Apple a raportat al treilea trimestru consecutiv de scădere a vânzărilor, pe fondul reducerii cererii pe principalele sale pieţe din SUA, China şi Europa.

Sursele au declarat că şi alţi furnizori Apple din India - Pegatron Corp şi Wistron Corp - vor începe în curând asamblarea iPhone 15.

Reprezentanţii Apple, Wistron, Pegatron şi Foxconn nu au dorit să comenteze informaţia, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel