Începe a doua campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în Gaza. Trebuie vaccinați peste 90% dintre copiii din zonă, susține OMS
În luna august a fost detectat primul caz de poliomielită în Gaza, după 25 de ani. OMS susține că trebuie vaccinați peste 90% dintre copiii din zonă pentru a evitatea apariția unui focar de poliomielită.
Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva poliomielitei va începe luni în Fâșia Gaza, fiind vizați aproximativ 590.000 de copii cu vârste mai mici de 10 ani, informează DPA.
În acest scop, autoritățile din Israel și organizatorii campaniei au convenit asupra unor pauze umanitare în cadrul ostilităților, în anumite zone.
Prima etapă a vaccinărilor cu serul antipoliomielitic, care se administrează în două doze, a avut loc în acest teritoriu palestinian la începutul lunii septembrie, după ce în august, în Gaza, a fost detectat primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani.
Ofensiva de un an a Israelului împotriva militanților din organizația teroristă Hamas a devastat zone vaste din Fâșia Gaza și a lăsat o mare parte din infrastructura de sănătate a acesteia în ruine.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS), al cărei sediu general se află la Geneva, a anunțat că peste 90% dintre copiii din Gaza trebuie vaccinați pentru a preveni apariția unui focar de poliomielită, o boală care poate afecta nervii din măduva spinării și din trunchiul cerebral.
Campania de vaccinare în masă este coordonată de autoritățile locale din domeniul sănătății, de organizația ONU pentru copii - UNICEF - și de Agenția ONU de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat (UNRWA), scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News