Încep lucrările la lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
A fost emis Ordinul de Începere a Lucrărilor de execuție aferente lotului 3 din Autostrada de Centură București Sud.

Joi, 14.10.2021, CNAIR a dat Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru contractul “Proiectare și Execuție Autostrada de Centura București Sud, LOTUL 3, Sector 1, km 85+300 - km 100- 765, aferent Centura Sud și Sector 2, km 0+000- km 2+500, aferent Centura Nord”.

Antreprenorul General este ASOCIEREA AKTOR S.A. – EUROCONSTRUCT TRADING ’98 SRL. Perioada pentru execuția lucrărilor este de 30 de luni, iar garanția oferită de Antreprenor este de 60 de luni.

Valoarea totală a contractului este 853,422,022.52 lei fără TVA. Sursa de finantare: Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 -2020 și Guvernul României, informează CNAIR.

CNAIR analizează studiile de fezabilitate necesare construcţiei sectoarelor de autostradă Buzău - Focşani şi Focşani - Bacău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) analizează, în prezent, studiul de fezabilitate depus de proiectant pentru sectorul de autostradă Buzău - Focşani şi draftul studiului pentru sectorul Focşani - Bacău.

"Vineri, 08.10.2021, proiectantul a transmis către CNAIR Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul "Autostrada Buzău - Focşani". Studiul Geotehnic, parte a acestuia, a fost verificat de experţii din cadrul companiei, în concordanţă cu cerinţele de calitate impuse, fiind aprobat în data de 13.10.2021. Studiul de Fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii se află în prezent în procesul de analiză şi verificare la nivelul Companiei, conform prevederilor şi termenelor contractuale, urmând ca ulterior să fie prezentat, în vederea aprobării, în cadrul Consiliului Tehnico Economic al CNAIR. De asemenea, la acest moment sunt parcurse ultimele etape în vederea obţinerii Acordului de Mediu", menţionează CNAIR într-un comunicat transmis AGERPRES.

Referitor la obiectivul "Autostrada Focşani - Bacău", proiectantul a înaintat în data de 11 octombrie Studiul de Fezabilitate, varianta "draft", în vederea analizării de către experţii din cadrul CNAIR.

"Pentru operativitate, documentul a fost înaintat sub această formă, în vederea emiterii de observaţii/recomandări, astfel încât documentaţia finală să fie conformă cu standardele de calitate proprii unui proiect matur, pregătit pentru etapa de execuţie a lucrărilor", menţionează sursa citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel