Incendiu violent în județul Neamț. Intervenție de opt ore a pompierilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pompierii din județul Neamț s-au luptat mai bine de opt ore cu flăcările după ce o casă și anexele gospodărești ale acesteia au luat foc. 

O casă şi mai multe anexe gospodăreşti din satul Chiriţei, comuna Hangu, au fost distruse complet de un incendiu care a izbucnit în miercuri seara şi a fost stins după opt ore, scrie Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa, a declarat, joi, că, înainte de a suna la pompieri, proprietarul a încercat să stingă incendiul singur, dar nu a reuşit.

"Intervenţia a fost una de lungă durată şi grea din cauza posibilităţii extinderii la alte locuinţe învecinate. Alimentarea cu apă a fost dificilă, pentru că hidranţii aveau presiunea mică. Intervenţia s-a terminat joi, în jurul orei 05,00", a precizat Irina Popa.

Casa și anexele gospodărești, arse complet

În urma incendiului, au ars casa, pe o suprafaţă de 143 metri pătraţi, o bucătărie de vară, de aproximativ 50 metri pătraţi, şi alte trei anexe gospodăreşti.

ISU Neamţ a intervenit cu două autospeciale de stingere de la Garda Poiana Teiului, o autospecială de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, o autospecială de la Detaşamentul Târgu Neamţ şi o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar din Bicaz.

La această intervenţie au participat şi voluntari de la SVSU Hangu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel