Data actualizării:
Data publicării:

Incendiu uriaș lângă București, în zona Glina / Update: Ministerul Mediului, anunț despre calitatea aerului - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un incendiu de proporții a izbucnit miercuri lângă București, zona Glina.

Update 4

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers de pe Centura București, la kilometrul 27+300 de metri, în zona incendiului produs la Remat Glina, județul Ilfov.

Valorile de trafic în zonă se mențin însă ridicate.

Update 3

Ministerul Mediului anunță că incendiul de la centrul REMAT din localitatea Glina nu a afectat calitatea aerului din București. La finalul intervenției pompierilor, comisarii de la Garda Naţională de Mediu vor începe un control la agentul economic.

Ministerul Mediului citează Administrația Națională de Meteorologie RA care informează că vântul bate în direcția nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea București, iar condițiile meteo sunt favorabile dispersiei fumului.

Potrivit specialiștilor din Agenția Națională pentru Protecția Mediului - ANPM, datele de calitate a aerului de miercuri seara arată că, în cazul aglomerării București, nu se înregistrează creșteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor).

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la fața locului și evaluează pagubele de mediu produse de incendiu. După lichidarea acestuia, comisarii vor începe un control la agentul economic.

Update 2

„Incendiul este localizat”, a transmis ISU București-Ilfov, care a precizat că acesta s-a manifestat pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, fără să existe posibilități de propagare.

Update 1

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vântul va sufla slab până la moderat, astfel că norul de fum din zona Glina se va dispersa și se va deplasa spre nord-est.

Potrivit ANM, de miercuri seara până joi dimineața, la ora 8.00, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu viteze la rafală de până la 20-25 km/h, din
direcție predominant sud-vestică.

VIDEO



Meteorologii spun că evoluția norului de fum din zona Glina, județul Ilfov, va fi de dispersie și deplasare spre nord-est.

Știrea inițială

Un incendiu de proporții a izbucnit miercuri lângă București. Circulația mașinilor pe centura capitalei în zona Glina este blocată din cauza fumului gros.

Incendiul a izbucnit în localitatea Glina din județul Ilfov. Potrivit primelor informații, ard caroserii de mașini și material lemnos de la un centru de colectare și reciclare deșeuri, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. 'Sunt degajări mari de fum. Recomandăm evitarea zonei pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenţie', a transmis sursa citată.

Nouă autospeciale ale pompierilor intervin la fața locului. Din cauza fumului gros, circulația mașinilor pe centura capitalei este oprită, scrie Mediafax.

Populaţia din zonă a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT: 'Incendiu major produs la REMAT, pe intrarea Abatorului, în localitatea Glina, judeţul Ilfov. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel