Data actualizării:
Data publicării:

Incendiu uriaș la cel mai mare parc de distracții din Germania. 25.000 de persoane au fost evacuate / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un incendiu uriaș a izbucnit, luni, la cel mai mare parc de distracții din Germania.

Un incendiu uriaș a izbucnit în cel mai mare parc tematic din Germania, Europa-Park, iar vizitatorii au fost evacuați, conform Daily Mail.

Vizitatorii au părăsit parcul, supranumit „Disneyland-ul Germaniei”, în timp ce alții au stat și au filmat incendiu. Martorii au susținut că a avut loc o explozie.

Poliția a confirmat ziarului german Bild că incendiul uriaș a izbucnit în jurul orei 16.40, ora locală, și a dus la evacuarea a 25.000 de persoane.

„A bubuit puternic de două sau de trei ori. După aceea s-a văzut un incendiu imens”, a spus un martor ocular. Bărbatul a susținut că incendiul ar fi izbucnit pe pista AtlanticaSupersplash.

Conform rapoartelor locale, norul de fum s-a extins peste secțiunea cu tematică austriacă a parcului, peștera diamantelor fiind cea mai afectată. La această oră, focul este sub control, dar cauza exactă rămâne neclară. Trei pompieri au fost transportați la spital cu răni ușoare.

O altă persoană care fusese în parc a scris pe Twitter: „Trist - incendiu în Europa Park din zona Spaniolă. Din fericire, l-am văzut la timp și am părăsit restaurantul de lângă clădire. Sper că toate familiile și copiii sunt în siguranță.”

O a doua persoană, care a distribuit un videoclip cu haosul, a spus: „Câteva explozii. Să ne rugăm să nu existe răniți”.

De asemenea, o a treia persoană a scris: „Peștera de diamante din Europa-Park este în flăcări. Deocamdată, nu știm dacă cineva este rănit, dar se pare că incendiul este deja sub control. A fost cu adevărat impresionant și înfricoșător.

Europa-Park este un parc tematic imens care conține peste 100 de locuri de distracție diferite, în orașul Rust din Baden-Württemberg.

Parcul de distracții a fost deschis pentru prima dată în 1975, iar de-a lungul timpului i-au fost adăugate numeroase alte obiective.

Biletele costă între 40 și 300 de lire sterline și este situat aproape de granița cu Franța și Elveția.

Nu este prima dată când în parcul de distracții izbucnește un incendiu. Un eveniment similar a avut loc 2018, când un incendiu a produs flăcări de 15 metri înălțime.

Un purtător de cuvânt al Europa-Park a confirmat incendiul:

„Un incident a avut loc la Europa-Park. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile responsabile și cu serviciile de urgență. O actualizare va urma pe măsură ce noi informații devin disponibile”, se arată în mesajul transmis de acesta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel