Data publicării:

Incendiu uriaș în Grecia, acum! Este cel mai mare înregistrat vreodată în Uniunea Europeană, rezultat din combinarea a două incendii

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto GreekCityTimes
foto GreekCityTimes
În aceste momente, în Grecia, autoritățile se luptă cu un incendiu de proporții nemaiîntâlnite în UE. 

Incendiul actual din Grecia este cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în Uniunea Europeană. Este vorba despre incendiul din zona Evros din Grecia, care se apropie de orașele Kotronia și Dadia.

Comisia Europeană spune că incendiul forestier din Grecia este ”cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE”. Incendiile din Parcul Național Dadia, la nord de orașul Alexandroupoli, fac ravagii pe un front de aproape 10 kilometri, arată GreekCityTimes

Sursa citată adaugă că datele noi din satelit, puse la dispoziție de către Serviciul de cartografiere rapidă Copernicus al Comisiei Europene, arată cât de devastator este cel mai mare incendiu de pădure de pe pământul european.

Potrivit analizei datelor satelitare, suprafața totală arsă de incendiul de pădure Evros, care a rezultat din combinarea incendiilor din Alexandroupolis și Dadia, depășește 808.000 de hectare (până la 28.08.2023, ora locală 12:28, n.r.). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel