Incendiu puternic la Timișoara, într-o hală deținută de Zaher Iskandarani. UPDATE: Incendiul a fost lichidat / VIDEO+FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un incendiu puternic a izbucnit, joi după amiază, la Timișoara.

UPDATE 4: Incendiul a fost lichidat. În urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă.

UPDATE 3: Peste 50 de pompieri salvatori intervin la misiunea de stingere derulată în municipiul Timișoara. La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătați.

UPDATE 2: Zorița Mircov, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, a intervenit telefonic la Realitatea Plus și a spus că incendiul are loc în încăperi unde este depozitat azotat de amoniu și alte pesticide.

UPDATE:

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.600 mp, cu flacără deschisă și posibilități de propagare.

La fața locului, pompierii timișeni  intervin cu 12 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 echipaj CBRN și 1 ambulanță SMURD. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijin au fost alocate alte 3 autospeciale de stingere de la ISU Arad. 

De asemenea, în sprijin acționează și 3 servicii voluntare pentru situații de urgență.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. 

La acest moment, colegii noștri execută acțiuni specifice pentru localizarea și stingerea flăcărilor, iar misiunea este în dinamică. 

Știre inițială:

Incendiu puternic joi după-masă la ieșire din Timișoara spre Săcălaz. Pompierii au fost chemați să intervină după ce flăcările au cuprins o hală din incinta fostei fabrici de țigări deținute de Zaher Iskandarani. Focul a pornit, spun surse de la fața locului, dintr-o zonă în care erau depozitate aparate pentru jocuri de noroc. Autoritățile avertizează timișorenii care locuiesc în cartierul Ronaț să închidă ușile și ferestrele, dar și gurile de aerisire.

Alarma a fost dată joi după-masă, în jurul orei 16.55. Pompierii au fost anunțați că un incendiu a izbucnit la o hală industrială de la ieșire din Timișoara spre Săcălaz. Este vorba despre fosta fabrică de țigări deținută de sirianul Zaher Iskandarani, numit și Prințul Banatului.

Cei de la ISU Banat au trimis la fața locului trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară pentru lucrul la înălțime, un echipaj SMURD, 15 subofițeri și un ofițer. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă.

Focul a pornit, spun surse de la fața locului, dintr-o încăpere în care erau depozitate aparate electronice pentru jocuri de noroc, conform Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel