Data actualizării:
Data publicării:

Incendiu puternic la Moscova / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un incendiu puternic a izbucnit în capitala Federației Ruse.

Un incendiu puternic mistuie un centru de afaceri din Moscova. Flăcările au cuprins întreaga clădire, iar fumul gros e văzut de la kilometri distanță.

La fața locului au ajuns 180 de pompieri cu 41 de autospeciale. Salvatorii au evacuat rapid oamenii care se aflau în clădire. Potrivit informațiilor preliminare, nu sunt victime. Potrivit salvatorilor, flăcările s-au extins pe o suprafață de 1000 de metri pătrați. Pompierii încearcă să localizeze incendiul.

Youtube video image

Autoritățile locale au blocat traficul în zonă. Cauzele producerii incendiului nu sunt, pentru moment, cunoscute. O anchetă a fost deschisă în acest caz, conform Deschide.

Incendiu la Spitalul de copii din Iași

 

Managerul Spitalului de Pediatrie 'Sf. Maria' din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

'A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare', a declarat Alina Belu.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

'Pe zona predată nouă, aflată în funcţionalitate totală, nu există niciun incendiu. Nu avem flacără deschisă în spital, nu avem intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele din apropierea zonei de degajare de fum şi funingine au fost evacuaţi către capătul tronsonului, s-a ventilat imediat, se spală funinginea pentru a fi în parametri maximi', a spus Alina Belu. Spitalul 'Sf Maria' din Iaşi este cel mai mare spital pentru copii din zona Moldovei, aici fiind clinici cu specializare unică în această parte a ţării.

Clădirea în care funcţionează Spitalul pentru copii a fost dată în folosinţă în 1970. De atunci şi până în 2019 nu s-au efectuat lucrări majore de reparaţii şi reconsolidare. De la sfârşitul anului 2019 sunt derulate lucrări de reparare şi modernizare în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul are o valoare totală de 27 milioane de euro, din care 7 milioane de euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi. Contractul prevede ca lucrările de execuţie să se desfăşoare pe o perioadă de 44 de luni. În toată această perioadă actul medical nu este întrerupt, ci doar restrâns (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel