Incendiu puternic în Voluntari. Fumul se vede de la câţiva kilometri - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un incendiu puternic a izbucnit în Voluntari, conform Digi24. 

Fumul este vizibil de la câţiva kilometri distanţă. Conform sursei citate, ar fi vorba de un incendiu la un depozit, însă nu se cunosc momentan mai multe detalii. 

La faţa locului ar fi ajuns deja mai multe echipaje de pompieri, mai spun cei de la Digi24. 

La locul intervenției au fost alertate 20 de autospeciale de stingere și trei autoscări, anunţă şi ştirileprotv.ro. Este afectată o suprafaţă de aproximativ 5000 mp.

Revenim cu informaţii noi. 

Incendiul de marți, de pe şoseaua Nordului din București, a adus în prim plan problema hidranților de interior

În țările „mai” urbanizate, grija constructorilor este să scape oamenii în caz de forță majoră, clădirea fiind asigurată. Ca urmare, este important sistemul de ventilație, de aerisire, fumul fiind principalul pericol.

În România, ce aduce costuri mari este... să avem hidranți. Hidranţii de incendiu interiori se amplasează în locuri vizibile şi uşor accesibile în caz de incendiu, în funcţie de lungimea furtunurilor şi de geometria spaţiilor protejate ale clădirii, în următoarea ordine: lângă intrări în clădiri, în case de scări, în holuri sau în vestibuluri, pe coridoare, lângă intrarea în încăperi şi în interiorul acestora.

La teatru, cinematograf, facultăți, de fapt, în majoritatea clădirilor, există un hidrant pe etaj, la un anumit număr de camere. Ce se presupune că ar trebui să facă un cetățean cu hidrantul? Sparge geamul, apoi desfășoară furtunul care are o greutate considerabilă și are între 20 și 40 metri, deschide robinetul și încearcă să stingă focul până vin pompierii. Problema este că nu este o treabă simplă pe care să o facă oricine, ținând cont că îți trebuie forță și pricepere să faci toate aceste lucruri. Și, de altfel, când mergi, de exemplu, la teatru, grija ta este cum desfășori furtunul în caz de incendiu?! Nu ne-a pregătit nimeni pentru așa ceva.

Un sistem aberant, inutil, care aduce doar costuri mari

Tot acest sistem este aberant. Aduce costuri pentru construcții pe care le suportă degeaba statul și privatul. De ce? În primul rând pentru că nimeni nu este antrenat să opereze cu un hidrant, iar în al doilea rând, nimeni nu poate fi obligat să-și riște viața încercând să lichideze incendiul. Ideea este să evacuezi oamenii, să nu fie nimeni rănit, să nu existe morți, nu să păstrăm avutul, luptându-ne practic cu furtunul lung de zeci de metri. De altfel, bunurile ar trebui să fie asigurate prin firmele de asigurări. 

Și pentru că vorbim de incendiul din Sectorul 1, ne întrebăm de câte ori Clotilde Armand a făcut exerciții de incendiu cu angajații din primărie? În contractul de muncă este prevăzut că X, Y și Z își riscă viața și sting un eventual incendiu cu hidrantul de pe etaj? Cu cât este recompensat? Ar trebui eventual să aibă două salarii - unul de angajat al primăriei și altul de pompier... 

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel