INCENDIU pe FERIBOT. Șofer ROMÂN, tratat într-un spital din Corfu. Un mort, trei răniți și 10 dispăruți, 29 de ROMÂNI salvați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video Youtube, presa locală din Corfu
foto captură video Youtube, presa locală din Corfu
Trei șoferi au fost spitalizați pe insula ionică Corfu, după incendiul care s-a produs pe un feribot. 

Trei șoferi, unul bulgar, unul român și unul belarus, au fost spitalizați în insula Corfu, după incendiul produs la bordul feribotului italian Euroferry Olympia. 

”Cele două persoane, un belarus și un român, care au fost salvate de pe Euroferry Olympia au fost externate astăzi. Tot personalul medical al spitalului a făcut tot ce a putut din punct de vedere profesional pentru a răspunde situației dificile și vreau să le mulțumesc călduros. Sperăm la vești bune cu privire la persoanele care încă sunt dispărute” a spus Leonidas Roubatis, directorul spitalului din Corfu, scrie enimerosi.com

Conform sursei citate, un șofer grec, dat inițial dispărut, a fost identificat de către fiul său. Este vorba despre un șofer de transport internațional, de 58 de ani. A fost recunoscut de fiul său după tatuaje. Se pare că a fost găsit la cel de-al doilea nivel al feribotului în mașina pe care o conducea, decedat. 

Un mort, trei răniți și 10 dispăruți


Circa 50 de pasageri, printre care şi turişti italieni, au fost deja repatriaţi, potrivit autorităţilor. O coloană groasă de fum continuă să iasă din nava companiei italiene Grimaldi, care a luat foc vineri dintr-o cauză încă necunoscută, la o distanţă de circa 10 mile marine în Marea Ionică, la nord de insula Corfu. Bilanţul provizoriu al victimelor este de un mort, trei răniţi şi 10 dispăruţi.

Rudele celor dispăruți au mers în Corfu și fac apeluri disperate pentru a continua căutările. Ei încă speră, după ce un tânăr șofer, de 21 de ani, a fost găsit în viață. 

Imagini de pe navă transmise de televiziunea publică ERT arată vehicule carbonizate şi pompieri care efectuează căutări la temperaturi foarte ridicate pentru a găsi eventuali pasageri.

29 de români salvați



Conform companiei Grimaldi, la bordul feribotului au fost îmbarcate 153 de vehicule comerciale şi 32 de autoturisme. Dintre cele 281 de persoane salvate (230 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului) 29 sunt români, citează Agerpres. 

Doi migranţi clandestini afgani au fost descoperiţi în rândul celor salvaţi de pe navă, existând temerea că şi alţi astfel de migranţi neînregistraţi pe lista pasagerilor ar fi putut să urce la bord.

Feribotul, care făcea legătura între portul grec Igoumenitsa şi cel italian Brindisi, urmează să fie remorcat către portul Astakos pentru continuarea operaţiunilor în maximă securitate, a anunţat garda de coastă greacă, precizând că ”posibilităţile de căutare şi salvare la bordul navei Euroferry Olympia au fost epuizate în poziţia sa actuală”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel