Incendiu Londra, semnal de ALARMĂ pentru România. Asemănare izbitoare
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Potrivit experților, designul Turnului Grenfell a făcut posibilă extinderea focului ce a cuprins turnul din Londra. 

Potrivit arhitecților și pompierilor, clădirea era acoperită cu un strat de material ce a făcut posibilă extinderea focului.

"Învelișul a răspândit în mod clar focul", a spus Mike Penning, un deputat conservator care a lucrat ca pompier și apoi ministru al incendiilor, precizând că ”trebuie să aflăm ce s-a întâmplat”, scrie The Independent.

Tipul de placare utilizat în exteriorul clădirii este în strânsă legătură cu interiorul acesteia și poate duce focul în clădire. Se pare că modificările au fost efectuate anul trecut, ca parte a lucrărilor de renovare.

Locuitorii susțin că modificările au fost efectuate pentru ca blocul să arate mai bine din exterior, ca parte a unui plan de modificare legat de construcția de apartamente de lux din apropiere.

Unii locuitori și experți au precizat, de asemenea, că în timpul lucrărilor de renovare s-au folosit plăci neinflamabile. Acestea sunt mai ieftine și mai ușor de instalat, dar pot reprezenta un risc mai ridicat de incendiu.

Constructorul Rydon Construction, care a renovat clădirea, lucrările fiind terminate anul trecut, a precizat că lucrările au fost făcute la cele mai înalte standarde. Constructorul s-a arătat "șocat de focul devastator", dar toate lucrările "au îndeplinit toate cerințele necesare pentru controlul clădirilor, reglementarea incendiilor și standardele de sănătate și siguranță".

Clădirea a fost renovată recent, la un cost de 8,6 milioane de lire sterline, lucrările fiind finalizate în luna mai a anului trecut.

Cel puțin șase persoane au decedat și alte zeci de persoane au fost rănite în urma incendiului. Primarul capitalei britanice Sadiq Khan a declarat că numărul morților va crește în următoarele ore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel