Data publicării:
Incendiu la un bancomat din Arad. Au fost furați sute de mii de lei
Un bancomat din localitatea Șiria, Arad, a fost incendiat.
Alarma s-a dat la primele ore ale dimineții de vineri, atunci când s-a apelat la 112, numărul unic de urgență, și s-a anunțat faptul că un bancomat din localitatea arădeană Șiria a fost incendiat.
Imediat la fața locului au ajuns polițiștii care au început cercetările. Poliţiştii arădeni au constatat faptul că au fost furaţi 200.000 de lei, transmite, vineri, IPJ Arad.
"Sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat"
"În dimineaţa de 5 iulie, în jurul orei 3:50, prin 112 a fost sesizat un incendiu, la un bancomat situat într-un magazin din zona centrală a localităţii Şiria. A fost constituită echipa operativă extinsă, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Arad, poliţişti criminalişti şi alţi specialişti, pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Din administrarea probelor, până în acest moment, sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat", transmite IPJ Arad, într-un comunicat citat de Agerpres.
Care este prejudiciul total cauzat de hoți
Prejudiciul total urmează să fie stabilit, după ce, potrivit sursei citate, din bancomat au fost sustraşi 200.000 de lei. Poliţia mai spune faptul că în acest caz cercetările urmează să fie preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Citește și - Schema „Curierul": Noua metodă a hoților la care cad pradă tot mai mulți români. Recomandările jurnalistei Sonia Simionov
Hoții găsesc tot mai multe modalități prin care să păcălească oamenii, nu doar să arunce în aer bancomate.
De exemplu, noua metodă "Curierul" te poate lăsa fără bani în buzunar. Hoții te contactează telefonic și se prezintă ca fiind curieri și aveți un colet de primit, cu plata ramburs. Jurnalista Sonia Simionov a relatat experiența prin care a trecut, prin intermediul unei postări pe rețele sociale.
"ATENŢIE! Cred că am identificat o nouă metodă de hoţie
Mă sună un curier. Sau, cel puţin, aşa s-a prezentat.
- Bună ziua, de la (n-am înţeles bine firma). Am un colet pentru dvs.
Sunt într-o perioadă în care comand mai multe lucruri online. Am muncitori zilnic prin casă, măr rog, nu intru în detalii. Cert e că m-am obişnuit să le zic curierilor că le deschid poarta auto şi să intre să lase muncitorilor coletul că îl bagă ei în casă.
- Da, vă rog, aţi ajuns? Eu nu sunt, dar vă deschid poarta şi lăsaţi pe terasă. Am muncitori şi se ocupă ei.
- Ah, da, dar aveţi 20 de lei ramburs.
- Nu cred. Îmi achit toate coletele cu cardul, online. Nu las nimic cu plata la livrare, tocmai pentru că nu sunt acasă pe timpul zilei.
- Nu ştiu, doamnă, aşa zice la mine. Poate au muncitorii 20 de lei să-mi dea şi le daţi lor după.
- Dar la ce adresă sunteţi?
(zice adresa corectă)
- Şi pe ce nume e coletul?
- Nu e foarte vizibil, să ştiţi. S-a strâns awb-ul ăsta aici, sub celofan şi nu văd bine. Am avut multe unele peste altele. Dar sigur e al dvs, că doar e adresa corectă.
(eu, deja foarte sceptică)
- Ok, dar nr. de telefon e vizibil?
- Da, doar numărul. (aici îmi dă cu virgulă, de unde avea nr de telefon)
- Şi dvs de la ce firmă sunteţi?
(spune o firmă existentă)
- Şi de la ce firmă e coletul? E mare, mic?
- E mic. Aşa, ca un plic.
(nu am comandat nimic de dimensiunile astea)
- Eh, lăsaţi, luaţi-l dvs. Vedeţi să nu ticăie.
(adaug eu şi râd, el face o pauză...)
- Sunt doar 20 de lei, doamnă... Deci nu-l vreţi?
- Nu, nu. Dar vă puteţi apropia un pic mai mult de poartă să vă vadă camerele, că nu sunteţi chiar la mine în faţa porţii. Dau şi eu un rec.
Tî-tî-tî....
Cred că s-a întrerupt... :))
Aşa că, atenţie la "metoda coletul". 20 de lei de aici, 20 de lei de acolo... fac bă'eţii mai bine de-un salariu de curier real", a scris jurnalista Sonia Simionov, pe rețeaua de socializare Facebook. Vezi mai multe detalii aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News