Incendiu la Spitalul Județean din Constanța. UPDATE: Precizări ISU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură RTV
Sursă foto: Captură RTV
Un incendiu a izbucnit la Spitalul Județean din Constanța.

Update 2: A fost un incendiu la un bloc operator pe aproximativ 40 de metri pătraţi, lichidat de serviciul privat pentru situaţii de urgenţă. Cauza probabilă ar fi scurtcircuit la dezumidificatorul din sala de operaţie, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anamaria Stoica.

Potrivit acesteia, în blocul operator erau patru persoane - medici, care s-au autoevacuat.

Am alocat la intervenţie o autospecială de transport victime multiple, două autoscări, patru maşini de stingere şi două SMURD-uri B, cu un total de 35 de pompieri. Dar incendiul era deja lichidat la ajungerea echipajului, a spus reprezentantul ISU, potrivit Agerpres.

Update: Potrivit pompierilor incendiul ar fi izbucnit la etajul patru în Secţia Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Judeţean Constanţa.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață de 40 de mp la blocul operator. În incintă se aflau patru cadre medicale care s-au autoevacuat. Cauza incendiului a fost un scurt circuit electric la dezumidificator. 

Incendiul a fost lichidat de pompierii de la Serviciul Privat de Situații de Urgenţă, potrivit Antena 3.

De asemenea, cu puțin timp înainte de deflagrație, în sala unde a izbucnit incendiul a avut loc o operație. Pacientul a apucat să fie transferat înainte de incendiu.

Știre inițială:

Potrivit România TV, un incendiu a izbucnit la etajul 4 al Spitalului Județean din Constanța. Conform informațiilor, deflagrația are loc la secția de chirurgie-cardiovasculară și niciun bolnav nu a fost evacuat până în acest moment.

Incendiu într-un bloc din Sfântu Gheorghe. 14 persoane evacuate

Un incendiu a izbucnit sâmbătă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sfântu Gheorghe. 14 persoane au fost evacuate. Două persoane au ajuns la spital. Pompierii militari covăsneni au fost solicitați să intervină la incendiul izbucnit la un bloc de locuințe din municipiul Sfântu Gheorghe.

Incendiul a izbucnit la un apartament situat la parter și se manifesta cu flăcări violente, inundând cu un fum dens casa scării. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, concomitent cu evacuarea tuturor locatarilor din blocul de locuințe.

Echipajele de căutare-salvare au evacuat 14 persoane, printre care și un copil de aproximativ 1 an. Două persoane au fost transportate la spital de echipajul SMURD ca urmare a expunerii la monoxid de carbon și cu atac de panică.

Nicio persoană nu a suferit arsuri. Incendiul a fost stins în mai puțin de o oră, iar cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire, transmite Mediafax.

Incendiu Popeşti-Leordeni. Demersuri pentru transferarea în străinătate a celor două victime internate la Bagdasar-Arseni

În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni, informează Ministerul Sănătăţii. 

Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI.

Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare. n acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. 
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI.

Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare, transmite Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel