Urmărește emisiunea live
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. O pacientă ar fi dat foc unei saltele. Trei medici au sărit de la etaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Un incendiu are loc la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.

UPDATE: "La izolatorul din parterul clădirii o pacientă care avea o brichetă a dat foc unei saltele. Aceasta este concluzia noastră la prima vedere. Trei medici au sărit de la etajul 1. A ars mocnit şi fumul s-a dus către încăperea în care erau dânşii. Probabil s-au speriat. Doar unul dintre aceştia are o fractură. Toţi pacienţii sunt în regulă, sunt mutaţi în alte salone. Incendiul este stins, la faţa locului sunt pompierii. Toţi pacienţii, la ora actuală, sunt în regulă, sunt monitorizaţi de cadrele noastre medicale, de personalul de la ambulanţă. Acum se mută pe etajul celălalt, în saloanele care sunt libere. Niciun pacient nu are nicio afecţiune din cauza fumului", a declarat directorul spitalului, la Antena 3.

__________________________________________________________________________________________

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19), aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel