Incendiu la o centrală nucleară din Japonia.
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tohoku Electric Power Co's Onagawa
Tohoku Electric Power Co's Onagawa

Un focar de incendiu a fost semnalat într-o clădire care adăposteşte o turbină de la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului puternic care a afectat vineri această regiune din nord-estul Japoniei, a anunţat agenţia de presă Kyodo, citată de AFP.

Totuşi, nicio scurgere radioactivă nici la această centrală, nici la altele din prefectura afectată, nu a fost depistată în orele care au urmat cutremurului, au afirmat autorităţile, informează Mediafax.

În total, 11 reactoare s-au oprit automat, a dat asigurări Ministerul Industriilor. Totodată, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AEIA) a anunţat că cele patru centrale nucleare japoneze situate cel mai aproape de zona afectată de cutremurul de vineri au fost "oprite în deplină siguranţă".

Compania Tohoku Electric Power, care exploatează centrala Onagawa dar şi Fukushima (la nord de Tokyo), nu a descoperit probleme la alte instalaţii.

Centrala sa cea mai importantă, Kashiwazaki-Kariwa, din prefectura centrală Niigata, situată cel mai departe de epicentru, rămâne operaţională.

Hokkaido Electric Power nu a dezvăluit această problemă.

Citește și: Cutremur puternic în Japonia. Coasta japoneză de la Oceanul Pacific, lovită de tsunami. Guvernul anunţă „pagube considerabile“ – VIDEO

Imagini cu tsunami-ul din Japonia – GALERIE FOTO

Așa s-a simțit cutremurul din Japonia – VIDEO

Vezi care sunt țările aflate în calea necruțătorului tsunami declanșat de cutremurul din Japonia

Numărul morților în urma cutremurului din Japonia a ajuns la 32

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel