UPDATE: 10 persoane ar fi dispărute / Un feribot plin cu 300 de persoane, printre care și ROMÂNI, a luat foc, lângă Insula Corfu (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto? captur[ video YouTube Reader. gr
Sursa foto? captur[ video YouTube Reader. gr
Un incendiu a izbucnit la bordul unui feribot aflat lângă insula Corfu din Grecia.

UPDATE: "Eram în cameră, ne-au trezit că este incendiu, ne-au dat vestele de salvare și ne-au dus pe puntea din spatele navei, ne-au separat - întâi au urcat în bărcile de salvare femeile și copii. Ne-au scos foarte rapid, echipajul a fost profesionist. Garda de Coastă din Grecia a apărut imediat, cred că în jumătate de oră cel mult au intervenit. Era foarte mult fum, când ne-am îndepărtat am văzut nava arzând. În zonă au venit și elicoptere. Totodată, în preajmă era și o navă de slavare din Italia, care ne-a preluat pe noi", a povestit un român care se afla pe feribot, în momentul incendiului, la Digi24.

Românul a spus că a fost sunat de un reprezentant de la Ambasada României, care i-a spus că îi așteaptă în port în Corfu, că îi va prelua de acolo și că le va asigura transportul spre România sau spre ce destinație doresc.

UPDATE: Doi şoferi bulgari se afă încă în cala navei, acolo unde a izbucnit incendiul. Nu sunt răniţi. Toți pasagerii sunt în condiții bune de sănătate și au fost salvași de pe feribotul în flăcări.

UPDATE: De disperare, unii oameni ar fi sărit în mare, fii recuperaţi cu ajutorul unui elicopter.

UPDATE: 10 persoane ar fi dispărute, în aceste momente, potrivit Antena 3. Majoritatea românilor care se aflau pe feribot sunt șoferi de TIR.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, potrivit primelor informații, 29 de cetățeni români erau pe feribotul afectat vineri dimineața de un incendiu produs în apropierea insulei grecești Corfu.

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs vineri dimineața în apropierea insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane între Grecia și Italia.

Potrivit informațiilor comunicate până în prezent de autoritățile grecești reprezentanților Ambasadei României în Grecia, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs.

Un incendiu a izbucnit vineri la bordul unui feribot aflat lângă Corfu. La bord se aflau 288 de persoane, iar turiștii au fost evacuați în bărcile de salvare.

___________________________________________________________________________

Un incendiu a izbucnit vineri la bordul unui feribot aflat lângă Corfu. La bord se aflau 288 de persoane, iar turiștii au fost evacuați în bărcile de salvare. Se pare că la bord se aflau și mai mulți români, transmite Mediafax.

Feribotul Euroferry Olympia, aflat sub steag italian, avea la bord 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului, a anunțat poliția portuară din Grecia, potrivit Euronews.

Nava se îndrepta spre Italia



Nava a plecat din Igoumenitsa, Grecia, și se îndrepta către Italia în momentul în care a izbucnit incendiul. Toți pasagerii sunt în siguranță, în bărci de salvare, a anunțat un oficial grec la postul de radio Skai. Șase nave au fost trimise în zonă și nu au fost semnalate persoane rănite.

„Căpitanul navei Euroferry Olympia le-a cerut pasagerilor să părăsească vaporul”, au anunțat polițiștii.

Pasagerii au fost transportați pe insula Corfu, aflată în vecinătate, au spus reprezentanții Coastei de Gardă din Grecia care au condus operațiunea de salvare. Incendiul a izbucnit în jurul orei 4.30, în timp ce feribotul se afla între Grecia și Albania. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, dar o investigație a început deja.

O INSULĂ din GRECIA, unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ. Aici oamenii ”uită să moară”. Trăiesc SĂNĂTOȘI chiar și la o sută de ani. Care e secretul lor

Frumoasa îndepărtată insulă a Greciei, Ikaria, a fost numită unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ. Este un loc cu o longevitate excepțională. Aici, sunt mai multe persoane sănătoase de peste 90 de ani decât în orice alt loc de pe planetă. Populația din Ikaria trece de 100 de ani. Mulți spun că au uitat să moară. Astfel, nu este nicio surpriză că longevitatea oamenilor din Ikaria a ajuns să fie discutată în toată lumea. În ultimii ani, tot mai mulți oameni au devenit fascinați de stilul de viață al ikarienilor și vor să le afle secretele vieții sănătoase. 

Oameni de știință din toate lumea și-au manifestat interesul puternic în a descoperi ce-i face pe ikarieni nu doar centenari, dar și să ajungă la această vârstă cu o condiție fizică bună și chiar sănătoși, deși vorbim despre o sută de ani de viață. Sunt multe rapoarte care se concentrează pe viața oamenilor din această mică și îndepărtată insulă a Greciei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel