Incendiu în Harghita. Arde depozitul fabricii de lapte din Sânpaul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
La depozitul fabricii de lapte din Sânpaul a izbucnit, sâmbătă după amiază, un incendiu.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit al fabricii de lapte din satul Sânpaul, din comuna harghiteană Mărtiniş, pentru stingerea acestuia acţionând pompierii militari şi civili, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a informat că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, în spaţiul respectiv aflându-se depozitate materiale plastice, ambalaje şi flacoane.

La locul intervenţiei acţionează trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mărtiniş.

În prezent se acţionează pentru lichidarea incendiului.

Din primele informaţii, nu sunt victime, a mai precizat sursa citată.

Incendiile de vegetație din Creta sunt în prezent controlate de pompierii aflați în intervenție

Incendiul de vegetaţie declanşat de vineri pe insula turistică Creta, la sud de portul Rethymno, a fost adus sub control sâmbătă, transmite DPA și Agerpres. 

Reprezentanţi ai pompierilor eleni au precizat că lupta cu flăcările s-a dat toată noaptea. Şase sate au fost evacuate. Deşi incendiul s-a apropiat de zone locuite, nicio casă nu a fost afectată, conform declaraţiilor primarului Agios Vasilios.

100 de pompieri intervin la locul incendiului

Peste 100 de pompieri şi 33 de maşini şi utilaje de intervenţie au fost aduse în zonă. Odată cu venirea zorilor, 5 elicoptere cisternă şi-au reluat zborurile pentru a stopa propagarea incendiului. Vântul puternic din regiune reaprindea focarele şi contribuia la extinderea incendiului.

Ministerul pentru Criză Climatică şi Protecţia Cetăţenilor a lansat un nou avertisment de risc ridicat de incendii de vegetaţie în cinci regiuni ale Greciei.

Atenţionarea de nivel 4, din 5 posibile, se aplică regiunii Attica, unde se află şi capitala Atena, precum şi insulelor Euboea, Creta, Chios şi Samos, printre altele (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel