Data publicării:

Incendiu de vegetație uscată și stuf la Baldovinești. Circulația pe DN 2B, oprită din cauza vizibilității reduse

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
20 de hectare de teren au fost afectate de un incendiu de vegetație pe raza localității Baldovinești (Brăila).

Un incendiu care a cuprins 20 de hectare de teren s-a produs, duminică, la Baldovinești, în județul Brăila, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

"La ora 15,20, incendiul de pe raza localității Baldovinești, DN 2B, a fost lichidat. Au ars vegetație uscată și stuf pe o suprafață de cca. 20 ha", a transmis ISU.

Anterior, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informa că acest incendiu a scăzut vizibilitatea pe DN 2B spre 0.

Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers, la fața locului fiind prezente echipaje de pompieri, care au acționat pentru lichidarea incendiului. 

Incendierea vegetației uscate, în condiții clare

Potrivit legii în vigoare, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

a) condiții meteorologice fără vânt;

b) colectarea în grămezi a vegetației uscate și a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;

c) executarea arderii în zone care să permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

d) curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de 5 m;

e) desfășurarea arderii numai pe timp de zi;

f) asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

g) supravegherea permanentă a arderii;

h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

i) interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

În plus, primarii sunt obligați să aducă la cunoștința populației perioadele în care se interzice arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale.

Citește și: Un copil de trei ani a fost rănit după ce s-a jucat cu focul, iar doi cai au murit în incendiul provocat de minor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel