Incendiu de vegetaţie în Delta Văcăreşti / Update - Mesaj RoAlert: Evitați zona!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ
Autoritățile au emis un mesaj RoAlert după incendiul cu degajări mari de fum izbucnit marți în Delta Văcărești.

Update

Autoritățile au emis un mesaj RoAlert după incendiul cu degajări mari de fum izbucnit marți în Delta Văcărești.

Meteorologii anunță că în București cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, cu viteze la rafală de 35-45 km/h din direcție predominant vest-sud-vestică.

„Evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre est-nord-est”, arată ANM.

ISU București-Ilfov a anunțat că a fost emis un mesaj RoAlert, prin care oamenii sunt sfătuiți să ocolească zona, pentru a ușura accesul forțelor de intervenție.

„Dacă sunteți în apropiere evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesaj.

De asemenea, traficul rutier pe şos. Vitan-Bârzeşti se desfăşoară marţi sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere, având în vedere incendiul de vegetaţie din Delta Văcăreşti.

'Solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa', transmite Brigada Rutieră. 

Știrea inițială

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, marţi, în Delta Văcăreşti, focul afectând o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, au fost trimise la intervenţie patru autospeciale de stingere. 'Sunt degajări mari de fum. Vântul influenţează modul de manifestare a incendiului', precizează ISUBIF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel